Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Itu: ”Începutul sesiunii parlamentare a adus un succes legislativ major”

0 37

Tinerii antreprenori de la LAPI Dej si-au prezentat azi proiectele micilor lor afaceri (Cornel Itu)

”Un succes legislativ major al Grupului Parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, din care şi eu fac parte, în calitate de vicelider, a marcat începutul acestei sesiuni parlamentare. Marţi, 9 septembrie 2014,  Camera Deputaţilor a adoptat patru proiecte de lege deosebit de importante pentru cetăţenii României, iniţiate de Guvernul Ponta şi susţinute de PSD”, declarată deputatul Cornel Itu.

”Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, un proiect blocat în această vară de Traian Băsescu, a fost adoptată în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, după ce proiectul de lege a fost repus în discuţie şi validat de către colegii din Senat. Legea pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, reexaminată la cererea Preşedintelui României creează cadrul necesar unei perioade de relaxare fiscală mult aşteptată de mediul de afaceri. Totodată, creşterea fondurilor rămase la dispoziţia angajatorilor va avea ca efect nu doar accelerarea investiţiilor, ci şi crearea de noi locuri de muncă pe piaţa legală, respectiv scăderea şomajului, reducerea muncii la negru şi creşterea numărului de contribuabili. Reducerea sarcinii fiscale asupra costului forţei de muncă, o măsură iniţiată de Guvernul Ponta şi susţinută de Grupul Parlamentar al PSD, dovedeşte încă o dată faptul că social-democraţii vin în sprijinul mediului de afaceri cu măsuri concrete, nu cu discursuri demagogice cum au făcut partidele care se revendică de la dreapta eşichierului politic. Adoptarea proiectului de lege privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator este cea mai consistentă măsură de scădere a sarcinii fiscale asupra costului forţei de muncă luată în ultimii 14 ani.

Camera Deputaţilor a adoptat, în cadrul aceleiaşi şedinţe care a avut loc marţi, alte trei proiecte de lege cu un impact social deosebit. Legile de amnistie fiscală a unei largi categorii de bugetari (medicii urmând să beneficieze de un act normativ distinct), a mamelor şi a pensionarilor fac parte din setul de măsuri pe Guvernul Ponta şi PSD le-au luat, rând pe rând, de la începutul mandatului până în prezent pentru a repara erorile şi incompetenţa fostului Executiv. Consider că bugetarii, mamele şi pensionarii cărora li s-au constituit debite fără să aibă nicio vină, ca urmare a unor erori de calcul ale funcţionarilor sau a unor sisteme informatizate, nu trebuie să plătească pentru greşelile altora.

Prin adoptarea Legii privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, reexaminată la cererea Preşedintelui României, a Proiectului de Lege privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii şi a Proiectului de Lege pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlul de indemnizaţie pentru creşterea copilului, aproximativ 25.000 de bugetari, 50.000 de pensionari şi 20.000 de mame vor beneficia de o amnistie fiscală pe deplin justificată”, se arată într-un comunicat de presă al biroului parlamentar Cornel Itu, PSD Dej.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More