Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Itu vine cu o soluție pentru a responsabiliza dascălii, părinții și elevii

1 258

someseanul-Cornel Itu DSC07554

Deputatul PSD Cornel Itu se arată nemulţumit de lipsa de responsabilitate socială a partenerilor educaţionali propunând instituirea unui cod etic pentru învăţămîntul preuniversitar în sensul responsabilizării dascălilor, părinților și elevilor. 

”Gravitatea problemelor care afectează sistemul educaţional este determinată de factori cumulativi, cunoscuţi atît la nivelul societăţii, cît şi la nivelul forurilor competente în domeniu. Se relevă, însă, o inechitate gravă în ceea ce priveşte parteneriatul şcoală-familie, fapt sesizat de numeroase cadre didactice, care au cerut ajutorul cabinetului parlamentar, inechitate care constă în responsabilizarea exclusivă a categoriei de profesionişti în educaţie, elevii şi părinţii neavînd nici o obligaţie etică”, declară deputatul Cornel Itu.

”Sunt cunoscute cazurile de agresivitate verbală şi fizică ale unor părinţi şi elevi, lipsa de interes pentru şcoală, care conduce la absenteism şcolar masiv, abandon şcolar cu buna ştiinţă şi acordul tacit al părinţilor în cauză, abuzul prin neglijenţă – omniprezent în mediile socio-economice defavorizate şi nu numai. Or, aceste comportamente nu se vor schimba prin aplicarea unui cod etic predilect centrat pe profesor şi şcoală fără a se lua în considerare şi ceilalţi factori implicaţi în actul educaţional. Avem nevoie de un cod etic pentru învăţămîntul preuniversitar, care să-i responsabilizeze nu numai pe dascăli, ci şi pe părinţi şi pe elevi”, explică social-democratul.

Deputatul dejean îi solicită ministrului Educaţiei, Remus Poricopie, să ia măsurile necesare „în vederea realizării, în România, a unui act instructiv-educativ de calitate europeană, la care toţi actanţii educaţionali, deopotrivă cadre didactice, elevi şi părinţi, să participe responsabil pentru a avea cetăţenii bine pregătiţi ai zilei de mîine”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Dana spune

    Dar oare unii dascăli nu ar putea fi determinati sa fie mai responsabili?de exemplu sa vina la ore…..iar in ceea ce privește comportamentul ,exista cadre didactice care au un limbaj agresiv si necorespunzator cu funcția pe o ocupa,menținând o atmosfera de teroare in timpul orelor…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More