Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Jaf armat la o bancă din Baia Mare: Un suspect a fost reținut

0 1.283

Un jaf armat a avut loc în 23 mai, la sucursala unei bănci situată pe strada Victoriei. Doi bărbați, ce și-au ascuns identitatea cu ajutorul unor căști de motociclist, au furat 100.000 de lei sub amenințarea unei arme de foc și a unei săbii.

Ulterior jafului, cei doi bărbați s-au făcut repede nevăzuți, singurele imagine surprinse fiind cele ale unor camere de supraveghere.

La acel moment s-au instalat filtre ale poliției la toate ieșirile din oraș și toate echipajele polițienești au împânzit orașul în căutarea celor doi bărbați înarmați, însă polițiștii nu le-au dat atunci de urmă.

Prinderea acestora a devenit o prioritate a poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Încă din momentul în care a fost sesizată fapta, s-a constituit o echipă complexă de cercetare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, pentru identificarea şi prinderea autorilor.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de poliţişti, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Baia Mare a emis trei mandate de percheziție domiciliară.

Astfel, ieri, 5 iulie, poliţiştii au efectuat cele trei percheziții domiciliare, una la sediul unei societăţi comerciale şi două la persoane fizice, în județele Bihor și Caraș-Severin.

Toate activităţile specifice desfăşurate de poliţişti, sub coordonarea procurorului de caz, precum şi cooperarea cu alte structuri de specialitate, şi-au dovedit eficienţa.

Ieri, a fost identificat unul dintre bănuiţi: un bărbat, de 40 de ani, domiciliat în Caraş-Severin, care locuia fără forme legale în Oradea.

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat instanţei competente, care a dispus arestarea sa preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

”Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta, identificarea tuturor persoanelor implicate şi recuperarea prejudiciului”, precizează IPJ Maramureș într-un comunicat de presă.

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More