Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Jandarmeria Română felicitată de Ministrul Afacerilor Interne – VIDEO

0 61

Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a participat miercuri, 15 februarie, la ședința de evaluare a activității desfășurate în anul 2016 de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, apreciind că Jandarmeria este o forță cu adevărat europeană, capabilă să gestioneze cu tact și inteligență situații sensibile care ar fi putut degenera în crize de ordine publică.

Doamna ministru Dan i-a felicitat pe jandarmi pentru modul în care au acționat în cele peste 50.000 de misiuni de asigurare a ordinii publice, precum și în cele de sprijin pentru limitarea și înlăturarea efectelor situațiilor de urgență.

“Vreau să vină o perioadă liniștită în care să mă așez cu inspectorul general la masă, alături de dumneavoastră, și să vedem ce putem face în privința sediilor, să vedem ce putem face în privința dotării, să vedem ce putem face în școlile în care învață elevii noștri pentru a deveni jandarmi, care nu se bucură de cele mai bune condiții, să vedem ce putem face în privința salarizării care vă nemulțumește pe dumneavoaStră și în egală măsură mă nemulțumește și pe mine. Nu vă fac acum promisiuni, ceea ce vă pot promite însă este că în mod clar și determinat veți avea tot sprijinul meu”, a declarat ministrul afacerilor interne.

La finalul activității de evaluare, ministrul Carmen Dan a precizat: „Închei prin a vă felicita pentru activitatea dumneavoastră pentru buna colaborare pe care o aveți cu Poliția Română și cu Poliția de Frontieră. …Eu nu am fost jandarm, dar mi-aș fi dorit să fiu.”

Pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, Jandarmeria Română a desfășurat aproape 593.000 de misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice, în mod independent, în sistem integrat și în cooperare cu alte instituții.

Pe timpul misiunilor de ordine publică executate au fost aplicate 151.080 sancțiuni contravenționale și au fost constatate 17.880 infracțiuni, dintre care: 7.830 constatate de efectivele de jandarmi, iar 10.050 în cooperare cu poliția. Au fost identificați 18.217 autori de fapte penale, dintre care: 7.973 autori pe timpul misiunilor executate de jandarmi și 10.244 autori pe timpul misiunilor executate în cooperare cu poliția.

Totodată, jandarmii au executat 14.924 acțiuni preventive la care au participat 1.003.767 persoane.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More