Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Jandarmii bistrițeni la datorie: Bărbat prins la furat într-un supermarket

0 118

Sancţiuni de aproape 5.500 lei – aplicate de jandarmi în urma executării misiunilor specifice pe linia ordinii publice, privind prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de material lemnos şi un dosar penal pentru furt

La sfârşit de săptămână jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au constatat pe timpul executării unei misiuni independente în mediul rural, în zona localităţilor Cuşma, Dorolea şi Budacu de Sus mai multe fapte privind încălcarea prevederilor legale în vigoare, se arată într-un comunicat al IJJ Bistrița-Năsăud.

A fost aplicată o sancţiune în valoare totală de 1.000 lei, pentru însuşirea de arbori din fondul forestier, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art. 8, lit. b şi un avertisment scris pentru accesul cu un autovehicul în fondul forestier fără acordul proprietarului. (art.9, lit f.)

A sustras mai multe produse alimentare de pe rafturile unui hipermarket şi s-a ales cu dosar penal

Un bărbat de 37 de ani din Bistriţa aflat la cumpărături într-un hipermarket din municipiu, a ales produsele dorite de pe rafturile magazinului, dar în loc să le pună în coşul de cumpărături le-a ascuns în haină, cu scopul de a nu le mai achita la casa de marcat. Acesta a încercat să sustragă de pe rafturi mai multe produse alimentare.

Jandarmii au întocmit pe numele acestuia actele de sesizare pentru infracţiunea de furt, conform art. 228 Cod Penal, acte care au fost înaintate Poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

Cerşetoria, refuzul legitimării sau provocarea unor scandaluri – fapte sancţionate de jandarmi la sfârşit de săptămână

În ultimele 48 de ore, jandarmii au sancţionat contravenţional mai multe abateri de la legislaţia legală în vigoare. Astfel, au fost aplicate sancţiuni în valoare de 4.450 lei de lei pentru apelarea în mod nejustificat la mila publicului, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, provocarea unor scandaluri, acte de comerţ fără documente legale de provenienţă, fumatul în loc public şi consumul de băuturi alcoolice în spaţiul public neamenajat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More