Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Jandarmii clujeni asigură măsurile de ordine cu ocazia „Zilei Unirii Principatelor Române”

0 39

Cu ocazia „Zilei Unirii Principatelor Române”, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj şi Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca vor asigura măsuri de ordine publică în municipiul Cluj-Napoca, în zonele în care se vor organiza manifestări dedicate acestui eveniment, după cum urmează:

asigurarea măsurilor de ordine publică, începând cu ora 12.30, pe timpul depunerilor de coroane şi jerbe de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi participarea cu un pluton gardă de onoare la ceremonia militară dedicată „Zilei Unirii Principatelor Române”;
asigurarea ordinii publice pe timpul jocurilor de artificii;
constituirea unor rezerve de intervenţie pregătite să intervină în situaţia tulburării ordinii publice.
Misiunea jandarmilor este aceea de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică pe traseele de afluire/defluire ale participanţilor la aceste manifestări precum şi de asigurare a ordinii publice în zona de desfăşurare a acestora.

În conformitate cu Legea nr. 60/1991 (republicată) privind organizarea si desfăşurarea adunărilor publice, jandarmii clujeni recomandă cetăţenilor participanţi la aceste manifestări să aibă un comportament civilizat, să nu introducă şi să nu consume băuturi alcoolice în zonele de desfăşurare a adunărilor publice, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să nu împiedice acţiunea acestora pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice, să nu introducă în zonele de desfăşurare a adunărilor publice arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte asemenea materiale, substanţe sau obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More