Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Jiboul se vrea a fi raiul pe pământ. „Jibou, primul oraş din România care va eradica, în următorii doi ani, sărăcia”

0 793

Un proiect extrem de îndrăzneț va fi aplicat în localitatea Jibou, județul Sălaj. Primăria orașului garantează, într-un ton extrem de optimist, eradicarea sărăciei într-un timp record, doi ani de zile.

Într-un comunicat de presă, transmis către AGERPRES, reprezentanții primăriei Jibou, județul Sălaj, au anunțat demararea unui proiect numit „Servicii comunitare integrate pentru o viata de calitate”, proiect prin care se vrea, în doi ani, eradicarea sărăciei și reintegrarea socială a comunităților aflate la limita subzistenței.

Se promit câte 25.000 de euro pentru afaceri, 1500 de lei pentru şcolarizarea copiilor şi bani pentru renovarea caselor.

Pe scurt reprezentanții primăriei descriu inițiativa în următoarele cuvinte: „Programul, adresat familiilor aflate la limita subzistenţei, are printre principalele obiective creşterea nivelului de educaţie şi reinserţie socială, încurajarea anteprenoriatului, dar şi reducerea mortalităţii infantile, prevenirea sarcinilor în cazul minorelor sau creşterea numărului de persoane din comunităţile marginalizate înscrise la medicul de familie.”

Silvia Paşca-Pustai, manager general al acestui proiect, a afirmat că toate persoanele incluse în acest program vor fi reintegrate în primii doi ani de la lansarea proiectului. De asemenea aceasta a adăugat că  „serviciul este integrat şi va schimba radical viaţa întregii familii: părinţii îşi găsesc un loc de muncă şi îl păstrează, învaţă să fie părinţi la cursuri speciale, copiii merg la şcoală, au mâncare, haine, rechizite, îşi fac temele, recuperează unde cazul şi învaţă lucruri noi. Vom renova şi 50 de case! Iar 30 dintre aceşti oameni vor deschide afaceri şi vor da de muncă şi altora în comunitate.”

În același comunicat se subliniază fatul că apropae 2.500 de persoane locuiesc în comunitatea marginalizată din Jibou. Astfel proiectul, cu un ton deosebit de optimist, anunță lucruri ce nu au mai fost realizate într-un timp atât de scurt, în nici o parte a României.

Detaliile privitoare la întregul demers al proiectului le puteți găsi în comunicatul transmis către AGERPRES.

Sursa: agerpres.ro

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More