Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Jichisu de Jos, prima localitate din România cu toți câinii sterilizați

6 79

caini anima pro terra

In perioada 12-30 mai 2014 si 23 iunie-4 iulie 2014, Fundatia Vier Pfoten Romania in colaborare cu Asociatia Anima Pro Terra Dej si Primaria Jichisu de Jos au organizat o campanie de sterilizare si microcipare gratuita a cainilor cu stapan.

Astfel au fost sterilizati si microcipati un numar de 450 de caini cu stapan, comuna Jichisu de Jos fiind prima localitate din Romania cu toti cainii sterilizati si introdusi in sistemul de evidenta a cainilor cu stapan, spun reprezentantii Asociatiei Anima Pro Terra Dej.

Echipa Vier Pfoten a fost compusa dintr-un medic veterinar, un tehnician veterinar si doi prinzatori. Acestia au fost sprijiniti de medicul veterinar al comunei, doctor Trambitas Marcel si de inca doi tehnicieni veterinari. Cainii au fost ridicati de acasa de la oameni, transportati cu masina Vier Pfoten la una din clinicile amplasate in comuna, sterilizati, deparazitati si microcipati, iar dupa perioada post-operatorie au fost returnati proprietarilor. Clinicile au functionat in toate cele 5 sate ale comunei Jichisu de Jos, in diferite locatii puse la dispozitie de catre primarie.

”Dorim sa multumim pe aceasta cale Fundatiei Vier Pfoten, fara de care nu am fi reusit si ii asteptam sa se intoarca cat mai curand in zona! De asemenea dorim sa ii multumim si primarului comunei Jichisu de Jos Moncea Ioan, care a inteles problema si a venit in sprijinul locuitorilor comunei cu acest program de sterilizare. De mentionat este ca toti proprietarii de caini de pe teritoriul Romaniei au obligati sa isi sterilizeze si microcipeze cainii pana la 1 ianuarie 2015, si pot solicita conform legii sprijin din partea autoritatilor locale. Intentionam sa continuam acest proiect in toate cele 9 comune din jurul Dejului, ceea ce va duce la o scadere considerabila a cainilor fara stapan si a abandonului, si la  cresterea numarului de adoptii”, spun reprezentantii Asociatiei Anima Pro Terra Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Daniela Kurz spune

  SUPER!!!!!! <3

 2. alina spune

  Felicitari tuturor ! Ati facut o treaba extraordinara! Mult succes in continuare!

 3. adriana spune

  sa inteleg ca acolo nu exista un Oprescu care sa faca afaceri cu caini, nu si care sa- aiba angajat pe Bancescu care a fost angajatul lui la spitalul privat si pe Treeroiu finul sau. aceasta localitate nu pare a fi in Romania, ci intr-o tara civilizata. felicitari primarului! se stie ca in micile localitati primarii joaca un rol fundamental in motivarea oamenilor sa accepte aceste masuri benefice

 4. Zamfir Manuela spune

  In aceasta parte de tara se poate spune,,omul sfinteste locul”.FELICITARI,tuturor celor implicati si oamenilor care au inteles ca,crima nu este o rezolvare a problemei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More