Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Jocul de-a Ordonanța Militară. Se ajunge la numărul 9

0 797

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat prin intermediul unei conferințe de presă faptul că se pregătește Ordonanța Militară cu numărul 9.

Unul dintre punctele următoarei ordonanțe este faptul că anulează interzicerea exportului de grâu, restricție impusă prin Ordonanța Militară numărul 8.

Un alt punct important se referă la interzicerea exportului de grâu și produse derivate, care a fost precizată și impusă în Ordonanța Militară 8. Articolele care interzic acest export își încetează aplicabilitatea, pentru că în urma discuțiile s-a reușit perspectiva și s-a clarificat achizița necesară pentru completarea rezervei de stat, astfel încât securitatea alimentară să fie asigurată până la următoarea recoltă. Nu mai este interzis acest export”, a menționat ministrul.

Însă Ordonanța Militară 9 prelungește cu 14 zile interzicerea zborurilor spre și dinspre Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran , Italia, Franța și Germania. 

Nu în ultimul rând Marcel Vela a abordat din nou subiectul piețelor agroalimentare și a precizat că: Ele rămân deschise și în această perioadă, cu condiția respectării tuturor reglementărilor Ordonanțelor Militare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More