Jocurile de societate încă mai sunt la modă
Ah, jocurile de societate, aceste cartoane cu pioni care ne pot transforma în investitori care sunt însetați să cumpere proprietăți. Care ne transformă în conchistadori sau negustori. Oricare ar fi jocul de societate despre care vorbim, fiecare are farmecul său. Partea extraordinară la aceste jocuri? Păstrează prieteniile foarte strânse, însă ai grijă. Un astfel de joc, poate scoate ce este mai rău din oameni, pentru că unii chiar nu pot pierde, fiind foarte competitivi.
Dacă te-ai plimba pe stradă și te-ar întreba cineva repede când crezi că s-au inventat primele jocuri de societate, probabil că răspunsul tău ar fi cel greșit. Ai fi tentat să spui că jocurile de societate au apărut în istoria relativ recentă. Greșit.
Iată un mic fun fact despre jocurile de societate. Se crede că primele jocuri de societate au apărut acum 4600 de ani. N-ai fi zis, așa-i? Acestea au fost inventate de către mesopotamieni și inevitabil ne apare o întrebare în minte. Oare cum se jucau? Aveau niște pietricele pictate pe post de zaruri, iar înainte de fiecare mutare importantă, se rugau la zei pentru a putea avansa? Nu știm cu exactitate, dar ce știm este că un lucru aveam cu siguranță în comun cu mesopotamienii. Obiceiul serii de jocuri s-a păstrat mai bine de 4600 de ani.
Astfel, în acest articol vorbim despre plăcerea de a te strânge cu prietenii și a vă juca jocuri de societate și despre unul dintre cele mai populare jocuri.
Ce face mai exact un joc de societate?
După cum îi spune și numele, un joc de societate are ca prim scop socializarea oamenilor. El întărește relațiile și încrederea într-o prietenie. De aceea, noi îți recomandăm ca măcar odată pe lună să te strângi cu prietenii tăi. La unul dintre voi acasă, comandați niște mâncare, râdeți și concurați unul împotriva celuilalt.
Nu este un lucru de ignorat faptul că ne afundăm prea tare în treburile noastre și tindem să pierdem contactul cu oamenii. După o zi obositoare de muncă, majoritatea preferă să stea în pat și să se uite la un film. Dacă te regăsești în această situație, îți recomandăm să dai mesaj grupului tău de prieteni și să vă întâlniți, măcar o zi pe lună, pentru a vă juca.
Ce avantaje ai dacă alegi jocurile de societate?
Cum am menționat mai sus, după o zi lungă, toată lumea preferă să se trântească în pat și să se delecteze cu un film bun. Poate și o carte bună te poate scoate din problemele de zi cu zi. La fel ca vizionarea unui film sau ca cititul unei cărți bune, jocurile de societate pot fi o alternativă. De ce? Pentru că și ele îți pot dezvolta gândirea critică și chiar inteligența emoțională. Cu cât le vei face pe toate trei sau chiar mai mult, te vei dezvolta pe tine.
Ce joc să alegi?
Simplu, îți recomandăm să începi cu un clasic al jocurilor de societate, Catan. Lansat acum 20 de ani, într-o altă versiune, a avut un drum lung de parcurs pentru a ajunge în forma sa finală direct pe masa ta din sufragerie.
„Hmm, sună interesant, mai spune-mi!”
Am reușit să-ți citim gândurile? La asta te gândeai? În orice caz, îți vom spune exact regulile și scopul acestui joc.
Scopul jocului este de a cuceri insula lui Catan. Cum faci asta? Prin negoț, construirea de infrastructură și de orașe în sine, dar toate acestea trebuie să aibă o strategie solidă în spate. Pe lângă strategia de cucerire mai trebuie să ai și talent de vânzător, pentru că va trebui să te târguiești foarte bine pentru a obține cel mai bun preț pentru pământ. Ai nevoie de un număr minim de trei jucători. Harta este formată din 19 părți, iar fiecare parte are avantajele sale. Fiecare jucător primește cinci așezări, patru orașe și 15 drumuri, după aceea cel mai bun câștigă.
Descoperă mai multe la Someșeanul.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.