Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Joey Kelly și o echipă a televiziunii RTL Germania au vizitat adăpostul de câini de la Dej – FOTO/VIDEO

1 395

Joey-Kelly-adapost-caini-Dej-Anima-Pro-Terra (11)

Adăpostul de câini de la Dej a avut parte joi de o zi specială. Patrupedele au fost vizitate de Joey Kelly, membru al celebrei formații The Kelly Family, însoțit de o echipă a televiziunii RTL Germania, pentru a realiza un reportaj-documentar despre adăpostul administrat de Asociația Anima Pro Terra.

Imediat ce au sosit la Dej, Joey Kelly, cei de la televiziunea germană, dar și Frauke Berner, cea care sponsorizează lunar cu hrană adăpostul de câini de la Dej, au vizitat cățeii din adăpost.

Pentru delegația străină a urmat apoi o întrevedere cu autoritățile locale, primarul Costan Morar și viceprimarul Aurelian Mureșan la sediul Primăriei Dej, pentru ca apoi cu toții să răspundă la întrebări în fața presei.

Joey Kelly a mărturisit la conferința de presă că a venit la Dej la invitația doamnei Frauke Berner, cea care sprijină Anima Pro Terra cu o tonă de mâncare pentru câini lunar. Artistul a declarat că este un mare iubitor de animale și că deține o fermă unde ține aproape 30 de animale, ponei, oi sau câini.

”Cred că animalele de aici trec prin situații dificile. Ca iubitor de animale ce sunt, am fost întrebat dacă voi susține acest proiect (n.r. al Anima Pro Terra) și am răspuns că îl voi sprijini și că vreau să vin în România să-l văd cu ochii mei. Pentru că eu cred că este important să văd cum pot sprijini, cum pot să ajut. În plus era o șansă pentru mine pentru a vizita România pentru a șaptea sau a opta oară”, a spus Joey Kelly.

Acesta s-a referit și la persoanele implicate în activitatea depusă de Anima Pro Terra, Stanca Trâmbițaș și Georgeta Danciu, despre care a spus că sunt niște luptătoare și că au soluții pe termen lung în problema câinilor comunitari, dar ”doar dacă au parte de cooperare din partea autorităților locale și a locuitorilor, dar și din partea presei”.

Fostul membru al formației The Kelly Family a lăudat proiectul adăpostului de la Dej, faptul că prin eforturile Anima Pro Terra s-a redus numărul de câini abandonați pe străzi, dar și strădaniile continue de a oferi un adăpost maidanezilor.

Atât Joey Kelly, cât și Frauke Berner au adus în discuție la conferința de presă importanța sterilizării animalelor, ceea ce ar duce la stoparea creșterii populației de câini și implicit a abandonului. Cei doi au insistat de asemenea pe respingerea totală a ideii eutanasierii câinilor, marșând în același timp pe ideea găsirii unor soluții mai umane în ceea ce privește situația câinilor de pe străzi.

În această idee, viceprimarul Dejului, Aurelian Mureșan, a dezvăluit faptul că Joey Kelly dorește să construiască la Dej încă un adăpost de 80-100 de locuri pentru câinii fără stăpân. Acesta va funcționa în paralel cu adăpostul de câini administrat de Anima Pro Terra, care va fi și el extins cu încă 100 de locuri, după cum a declarat primarul Costan Morar.

După conferința de presă, Joey Kelly și echipa RTL Germania, dar și Frauke Berner și cei de la Anima Pro Terra, însoțiți de jurnaliști, s-au deplasat la adăpostul de câini. Ajunși aici, atât primarul cât și viceprimarul și-au exprimat intenția de a adopta pe loc un câine, lucru pe care intenționează să-l facă și Joey Kelly, care dorește să ducă unul dintre patrupede în Germania.

La finalul evenimentului, Joey Kelly a avut parte de o ședință foto cu cei care au dorit să-l cunoască, a împărțit CD-uri și autografe și a stat de vorbă cu iubitorii de animale din Dej și cu cei care i-au îndrăgit activitatea artistică.

Toate declarațiile de la conferința de presă dar și acțiunea de azi de la adăpostul de câini le puteți urmări în videoclipul atașat.


Joey Kelly in vizita la Dej la adapostul de caini Anima Pro Terra by Irina Maxim

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More