Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Jos cu steagurile Ungariei!

0 84
Foto: frontpress.ro

Prefectul de Harghita a cerut primarilor din regiune sa inlature de pe cladirile primariilor pe care le conduc steagurile altor tari. Andrei-Jean Adrian a solicitat ca doar steagul Romaniei sa ramana arborat pe institutiile de stat romanesti.

“O decizie corectă a prefectului de Harghita care le-a cerut primarilor de etnie maghiară din Harghita să dea jos steagurile Ungariei de pe clădirile instituţiilor publice. Există şi o lege în acest sens, dar ea nu a fost respectată până acum. E timpul ca legea să fie respectată şi ca statul român să ia măsurile care se impun pentru a-i opri pe cei care şi-au făcut din batjocorirea României un mod de viaţă”, a comentat şi deputatul PSD Bogdan Diaconu.

Conform legislatiei in vigoare, arborarea altor steaguri decat cel al Romaniei se poate realiza doar in cazul unor reuniuni internationale sau cu ocazia vizitelor oficiale ale unor demnitari straini. Cu toate acestea, in zonele cu populatie majoritar maghiara, pe institutiile de stat este arborat alaturi de steagul Romaniei si cel al Ungariei. Cei care nu respecta legea risca o amenda de 5.000 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More