Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Judecată pentru un „tun” de aproape 2 milioane de lei dat Primăriei Turda. Faptele au fost comise în 2010-2012

0 157

O persoană a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru mai multe infracțiuni comise între anii 2010-2012.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj informează prin intermediul unui comunicat de presă faptul că s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei persoane, care în perioada 2010-2012, diriginte de șantier și membru al Comisiei pentru asigurarea managementului subprogramului ”Extindere și Reamenajare Parc Zoologic și de Agrement Turda, județul Cluj” a comis mai multe infracțiuni.

Infracțiunile înșiruite de procurorii DNA sunt instigare în formă continuată a abuzului în serviciu, instigare la săvârșirea de fals în declarații, instigare la săvârșirea de fals intelectual și instigare la uz de fals.

Astfel, notează procurorii, în perioada 2010-2012, în contextul asigurării managementului subprogramului numit mai sus, persoana trimisă în judecată, ar fi procedat la certificarea executării unor lucrări care nu fuseseră în realitate executate, prin vizarea unor documente emise de două societăți comerciale, în calitate de executant al lucrărilor.

Ulterior, în baza documentelor respective, persoane din cadrul primăriei municipiului Turda ar fi completat, fără vinovăție, la rândul lor alte înscrisuri care au permis decontarea cheltuielilor pretins executate.

Acționând în această manieră a fost produs patrimoniului primăriei municipiului Turda un prejudiciu în sumă de 1.711.236 lei concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru firmele respective.

Primăria municipiului Turda a formulat pretenții civile în cuantum de 2.257.881 lei. În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparțin inculpatului, mai notează procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunerea de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More