Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Jumătate din mașinile controlate în trafic de RAR au fost descoperite cu neconformități

0 61

trafic-masini-auto

Peste 50% dintre vehiculele controlate în trafic de către reprezentanții Registrului Auto Român (RAR) în primele șapte luni ale acestui an au fost descoperite cu diferite neconformități.

În intervalul 1 ianuarie – 31 iulie 2014 inspectorii Registrului Auto Român împreună cu reprezentanții Poliției Române au controlat în trafic, la nivelul județului Cluj, 1628 vehicule. Dintre acestea, la 51,6% au fost constatate diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte.

Din totalul vehiculelor cu probleme 34,52% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție, defecțiuni ale sistemului de frânare).

Din procentul de 34,52 de vehicule cu probleme, inspectorii RAR au considerat că 5,1% prezintă pericol iminent de accident. În aceste situații una dintre măsurile luate este reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Alte probleme constatate în trafic de inspectorii RAR au fost:
– depășirea nivelului maxim admis de poluare (11,77%)
– probleme legate de identificare (1,78%)
– neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (2,45%) – ITP expirat sau fals

Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Parcul auto național are în momentul de față aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More