Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Jurnalist – Clujul „un oraș de rahat”. Emil Boc răspunde fin și elegant

0 1.262

Emil Boc dă un răspuns subtil unui jurnalist care numește Cluj-Napoca „oraș de rahat”. Nici Brașovul și Sibiul nu au scăpat de „ura” omului de presă.

Radu Banciu, jurnalist al postului de televiziune B1 TV, a încercat să desființeze printr-un limbaj nu tocmai răsărit, imaginea orașelor ardelene în detrimentul Bucureștiului. Acesta a atacat, pe rând, municipiul Cluj-Napoca, Brașovul, dar și Sibiul. Despre orașul din inima Transilvaniei, Banciu a a firmat că „e un oraș de rahat”, iar cei care l-au luat la rost pentru declarațiile sale sunt „români frustrați”.

„Adevărul e că Clujul e un oraş de rahat, în sensul în care e doar această spoială şi faimă de el. La fel şi de Braşov şi Sibiu, lucru pe care l-am certificat aici cu toate pălmile şi înjurăturile pe care le-am luat de la români frustraţi şi într-adevăr prost plasaţi. Centrul Clujului arată mai rău decât orice centru interesant din orice ţară din Europa Centrală, din orice orăşel din Europa Centrală, lucru pe care l-am afirmat de miliarde de ori. Sunt sub toate oraşele medievale ungureşti, slovace, ceheşti, poloneze, croate. Sub toate. Şi Sibiul, şi Braşovul, dar şi Clujul. Oraşele interesante în România sunt Aradul şi Oradea, dacă e cineva interesat să stea într-un oraş mai cochet”, a spus jurnalistul Radu Banciu, citat de cei de la Adevărul.

În contrapartidă, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc i-a dat un răspund fin și elegant jurnalistului. Edilul a declarat că „Nu poate fi mai rău decât la București”. De asemenea, Emil Boc, a dat dovadă și de o subtilă ironie la adresa jurnalistului. Astfel el a mai afirmat „Băiatul ăla care a terminat la Cluj, nu? Să ştiţi că n-am văzut toate intervenţiile, n-am timp să le urmăresc chiar pe toate”.

În ceea ce privește calitatea vieții din Cluj-Napoca, edilul a amintit că toate studiile pun orașul ardelean pe primul loc în țară în ceea ce privește calitatea vieții și că este unul dintre orașele de referință pentru Europa centrală și de Est.

„Sunt două lucruri clare în materie de calitatea vieţii: toate studiile internaţionale plasează Clujul pe primul loc în România şi consideră că este un oraş de referinţă pentru centrul şi estul Europei.  Apoi, apare în studiu ceva legat de poluarea cauzată de maşini. Eu nu cred că din acest punct de vedere la Cluj poate fi mai rău decât în Capitală. Într-adevăr la Cluj sunt multe maşini, dar Bucureştiul se sufocă din cauza numărului mare de maşini”, a adăugat Emil Boc în cadrul unei intervenții la Realitatea FM.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More