Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Jurnalista Andreea Pocol s-a stins din viață, la doar 36 de ani

0 214

Fosta jurnalistă a postului de televiziune din Dej Someș TV, Andreea Pocol, a murit noaptea trecută, la vârsta de 36 de ani.

Andreea Pocol a fost găsită moartă în această dimineață la locuința acesteia din Șimișna. Deocamdată nu se cunoaște cauza decesului și nici împrejurările în care s-a stins din viață jurnalista din județul Sălaj.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook de către Laurențiu Ciocăzanu, acționar la publicația reportervirtual.ro, unde și Andreea a activat în ultimii ani ca și corespondent. La Someș TV, Andreea a realizat un talk-show pe teme politice și administrative, fiind apoi corespondent zonal pentru mai multe publicații din Cluj, din regiunea Transilvania sau chiar de la București. În ultima perioadă, Andreea colabora cu paginadepolitica.ro, dar și cu portalul transilvania-tv.ro.

”Îi datorez COLEGEI Andreea Pocol această postare. Tocmai ce am aflat că ne-a părăsit subit noaptea trecută. În urmă cu aproape doi, am descoperit în Andreea dorința nebună de a face presă. I-am întins mâna de a se alătura echipei Reporter Virtual, deși n-am reușit să-i ofer un job așa cum îmi și își dorea. Dar am simțit amândoi că nu-și dorește nimic mai mult pe lumea asta decât să devină jurnalistă. Și am încurajat-o, indiferent de obstacolele pe care le-am întâmpinat împreună, de bani sau de altă natură. A preferat să aștepte vremuri mai bune și să creadă într-o zi în care munca îi va fi recunoscută. N-a mai apucat, căci Dumnezeu avea alt plan de care noi doi nu știam nimic.

Andreea, n-o să uit niciodată credința ta în virtuțile acestei meserii nobile pe care nici măcar n-ai apucat s-o practici cum ți-ai fi dorit. N-o să uit niciodată răbdarea, înțelegerea ta față de cei care nu te înțelegeau, față de cruzimea umană și față de cei care nu vor înțelege niciodată că banul nu face doi bani în fața omeniei tale fără egal. Tu ai fost și vei fi binecuvântată, indiferent unde te vei afla, ei nu vor fi niciodată.

Acum trei luni, alături de colegul Grigore Cartianu, am întâlnit-o prima oară pe Andreea Pocol în Dej, la o reuniune de suflet pe care o voi ține mereu în inima mea. Ne auziserăm de multe ori la telefon, pe facebook sau în alte ocazii, dar nu reușiserăm să ne vedem față în față. A ținut morțiș să vină la întâlnire, deși avea mulți kilometri de făcut. Nu i-am cerut asta, dar ea vroia cumva să-mi arate recunoștința ei pentru faptul că am încurajat-o. A venit, ne-am văzut pe fugă și așa a apărut poza de mai jos.

Nu credeam vreodată că o voi posta aici, într-un astfel de prilej atât de trist. Dar aveam o datorie față de ea – căci o postase deja ”la cald”, atunci, după Dej. Eu, zăpăcit de oboseală și de drum, n-am mai apucat.

Am întins mâna, de-a lungul carierei mele de aproape 25 de ani, multor viitori colegi de presă. Niciodată însă n-am fost așa de repede îndurerat cum sunt în această seară. Îi mulțumesc Domnului că mi-a scos-o în cale pe Andreea! Mă rog pentru sufletul ei și al celor ce se gândesc acum la ea. Dumnezeu s-o aibă în pază!

Să ne scrii mereu, de-acolo de sus, dragă Andreea Pocol! Nu vom putea vedea cuvintele tale, dar sigur le vom simți cumva…”, scrie Laurențiu Ciocăzanu pe contul de Facebook.

Andreea Pocol a participat la Dej, în luna decembrie a anului trecut, la simpozionul ”Presa dejeană în secolul XX”, care a avut loc la Cercul Militar Dej, la care au participat și jurnașiștii Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu.

andreea pocol simpozion dej

”Am stat de vorba de multe ori cu Andreea Pocol. Ultima oara a fost acum 2 saptamani, atunci cand Andreea mi-a luat un interviu si a scris articolul de mai jos. Cu durere in suflet am aflat ca Andreea Pocol a plecat in vesnicie noaptea trecuta, la numai 36 de ani. Moartea distruge multe, dar nu poate distruge amintirile. Un suflet bland si sensibil, asa o sa mi-o amintesc eu pe Andreea Pocol. Dumnezeu sa dea mangaiere familiei indoliate”, a scris pe Facebook Ion Beuca, consilier județean Maramureș.

andreea Pocol a devenit cunoscută ca jurnalist pe Valea Someșului, după ce a fost prinsă în 2007 când încerca să voteze a doua oară la referendumul din luna mai.

”Ca reporter al unui post de radio din Baia Mare, Andreea Pocol a ajuns în atenția poliției din municipiul Dej după ce a încercat să voteze de doua ori la referendum. Tânăra a explicat că, de fapt, intenționa să vadă dacă se pot face fraude la scrutinul de sâmbătă, dar, pentru că încercarea ei se înscrie în categoria faptelor penale, oamenii legii au început cercetări împotriva ei.

Incidentul a avut loc cu numai câteva minute înainte de închiderea urnelor, într-o secție de votare mică din orașul Dej. Andreea Pocol recunoaște că a încercat să voteze și a doua oară, după ce dimineață se prezentase la urne în Baia Mare, dar spune că intenția ei nu a fost nicidecum de fraudare a referendumului, ci de verificare a vigilenței membrilor birourilor electorale”, nota la acea vreme presa regională.

Andreea Pocol va fi condusă pe ultimul drum de familie, prieteni și cunoscuți, marți, 26 ianuarie, în localitatea natală Șimișna, județul Sălaj.

Redacția Someșeanul.ro transmite condoleanțe familiei și tuturor celor care au iubit-o! Să-i fie somnul lin şi odihna veşnică!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More