Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Jurnaliştii clujeni au construit pe şantierul Habitat din Chinteni

0 276

santier

Şantierul Habitat for Humanity din Chinteni a fost gazda unui eveniment neobişnuit vineri, 2 august, când 12 jurnalişti şi 8 profesionişti în relaţii publice de la PR & More au lucrat împreună pentru a ajuta la ridicarea celei de-a şasea comunităţi Habitat din Cluj, în cadrul evenimentului „Jurnaliştii construiesc”.

Evenimentul organizat de Habitat for Humanity Cluj a avut scopul de a oferi oportunitatea presei locale de a descoperi de aproape ce înseamnă să fii voluntar Habitat pentru o zi. „Presa locală ne ajută zi de zi să comunicăm și să fim transparenți în activitățile noastre. De aceea, am vrut ca şi jurnaliştii clujeni să aibă experienţa reală de a veni să construieşti pe şantierul Habitat şi de a vedea cum munca pe care o depun ajută în cel mai direct mod posibil familii în nevoie. Sperăm ca experienţa acestei zile să arate cât de reală e nevoia de locuinţe decente în Cluj şi cât de mult preţuim fiecare voluntar care vine să ne dea o mână de ajutor”, declară Ionuţ Sâmpetrean, director executiv Habitat for Humanity Cluj.

Jurnaliştii au avut ocazia să treacă prin ceea ce fac voluntarii internaţionali şi locali Habitat de fiecare dată când vin să lucreze pe şantierul Habitat din Chinteni. Ei au început ziua făcând cunoştinţă cu echipa de construcţie şi primind explicaţiile necesare pentru protecţia muncii, după care şi-au luat în primire sarcinile. „Ne-am împărţit în echipe şi fiecare dintre noi a participat la câte o activitate. O echipă a urcat cărămida la etaj și a ridicat o parte a unui perete, o altă echipă a lucrat la drumul de acces, iar eu am legat fier împreună cu echipa mea. Am învăţat să fac armăturile care vor susţine casa!” explică încântată Anca Scutelnicu, reporter Napoca FM. „Mi-a făcut mare plăcere această zi. Pot spune că de azi sunt voluntar Habitat!”, conchide ea.

Evenimentul a fost susţinut de agenţia PR & More. Opt specialiști în relații publice au venit pe șantier și au lucrat cot la cot cu jurnaliștii clujeni. „PR & More și Habitat for Humanity colaborează de ani întregi, agenția oferindu-și sprijinul în organizarea de evenimente și realizarea materialelor de prezentare. Cu toate acestea, satisfacția e mult mai mare când știm că am putut munci efectiv la viitoarea locuință a unei familii, care va avea parte de un nou start în viață”, spune Adrian Gog, managing partner PR & More.

Jurnaliştii şi profesioniştii PR au contribuit la construirea celei de-a şasea comunităţi Habitat din Cluj. Patru familii în nevoie urgentă de locuință se vor putea bucura de un nou cămin într-una din cele patru case construite de Habitat for Humanity Cluj în Chinteni. Organizația plănuiește să finalizeze lucrările de construcție până la sfârșitul anului, cu ajutorul echipelor de voluntari locali și internaționali.

 

sursa foto: www.adslexpress.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More