Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Justiția a făcut dreptate în primul proces din presa din Dej: Irina Maxim versus Alex Prunean și Dejeanul.ro

15 310

De multe ori, în ultimii ani, de la lansarea site-ului Someșeanul.ro, atât publicația, cât și administratorul acesteia, subsemnata Irina Maxim, am fost supuse unui tir de atacuri venite din partea concurenței. Atacuri la care am răspuns ba pe site, ba pe rețele de socializare, atacuri care pot fi considerate la limite normale într-o piață concurențială de media locală. 

Totul a culminat, însă, în primăvara acestui an, după ce am publicat pe Someșeanul.ro două articole care dezvăluiau practicile incorecte de redactare a știrilor de către publicația Dejeanul.ro. Știri inventate, sau exagerate, știri date ca actuale, dar care conțineau informații total eronate. În loc să se scuze pentru că și-a mințit în mod deliberat cititorii, în loc să-și corecteze știrile eronate și să le actualizeze conform realității, Alex Prunean a recurs la un articol de cea mai joasă speță, un atac împotriva mea, ca persoană și a site-ului Someșeanul.ro, publicând în 27 aprilie 2015, pe subdomeniul alexprunean.dejeanul.ro articolul ”Nu-mi pun mintea cu cel ce n-are minte! Sau o are odihnita! VEZI DE CE!

Nu are rost să mai redau conținutul acelui articol defăimător la adresa mea. În rezumat pot să spun că autorul acestuia, Alex Prunean, susținea în acel material faptul că eu l-aș fi șantajat pe primarul Costan Morar pentru a obține un contract de servicii publicitare pentru Someșeanul.ro. Contract de genul pe care Dejeanul.ro îl avea cu multe luni înainte.

În acel moment am considerat că vremea șicanelor pe rețelele de socializare a apus de mult, că nu mai este loc de replici pe Facebook sau de glumițe, nici măcar de răspunsuri serioase la fabulațiile respectivului. Când ajungi să fii acuzat de infracțiunea de șantaj, deja se schimbă lucrurile. Mai mult decât atât, Alexandru Prunean, ca administrator al site-ului Dejeanul.ro mi-a refuzat dreptul la replică, pe care l-am expediat imediat pe adresa redacției, atât prin email, cât și prin poștă. N-a vrut să-l publice, negându-mi astfel dreptul de a-mi apăra imaginea afectată de articolul defăimător pe care-l publicase. N-ar fi fost prima dată când administratorul Dejeanul nu a dat dreptul la a-și apăra propria imagine celor pe care-i ataca nejustificat și-i ponegrea pe site-ul pe care îl conduce. Sub cortina falsă a unor pamflete (care n-au nicio legătură cu genul literar ”pamflet”), prin articole mai mult sau mai puțin de opinie, i-a avut ”în bătaia puștii” pe mulți dintre cei cu care avea ceva de împărțit, oameni care n-au vrut să plece capul înaintea lui. Că a fost vorba despre politicieni, oameni de radio, primari, viceprimari, comandanți de poliție sau directori de spital, toți au căzut pradă ”pamfletelor editorialistice” scrise (dar mai rar semnate) de Alex Prunean. Dar nu mă interesa pe mine de alții, cât mă interesa de mine.

Singura cale de apărare a imaginii a rămas cea acționării în instanță

Astfel că am considerat că singura cale care mi-a mai rămas la dispoziție pentru a-mi apăra imaginea este de a-l acționa în justiție. În săptămâna următoare publicării articolului Nu-mi pun mintea cu cel ce n-are minte! Sau o are odihnita! VEZI DE CE! am depus la Judecătoria Dej cererea de chemare în judecată, în dosarul cu numărul 1510/219/2015.

Am demonstrat în instanță faptul că acel contract de servicii publicitare încheiat de societatea pe care o administrez a fost perfectat la solicitarea primarului Costan Morar, care dorea să fie corect și echidistant cu toate publicațiile din municipiu, în ceea ce privește publicarea comunicatelor Primăriei și mediatizarea activităților instituției și nicidecum nu a fost vorba despre vreun șantaj sau presiuni la adresa edilului pentru încheierea acelui contract.

De altfel, chemat în instanță ca martor, primarul Costan Morar a susținut același lucru, recunoscând sub jurământ faptul că Primăria are încheiate contracte similare de prestare de servicii publicitare atât cu Dejeanul sau Someșeanul, cât și cu Radio Fir, Radio Stil, Someș TV, Dej24.ro, sau recent chiar cu Dejulmeu.ro.

Sunt contracte semnate, perfect legale, prin care Primăria Dej își promovează acțiunile și activitățile. La fel cum sunt, probabil, contractele asemănătoare pe care Dejeanul.ro le are cu Primăriile Cășeiu și Cuzdrioara, sau cu cine știe ce alte instituții publice. Asta dacă tot este să vorbim despre ”trăit din banii publici”. Mai mult decât atât, în cazul contractului cu Primăria Cuzdriara, se pare că numitul Prunean încasează bani degeaba, pentru că nu publică mai nimic din partea acelei instituții, doar încasează banii..

Ce nu mai spune Prunean Alexandru Eugen este faptul că el, prin SC Dejeanul Media SRL, a avut în fiecare an cel mai mare contract ca sumă de bani, dintre toate site-urile cu care Primăria Dej a avut colaborări. Astfel, conform datelor contabile de la instituția locală, Dejeanul Media SRL a încasat în anul 2013 câte 1.200 de lei lunar, iar în anul 2014 câte 1.500 de lei lunar, pentru ca în acest an contractul să ajungă la 2.000 de lei lunar. În fiecare an cu 300-500 sau chiar 1.000 de lei mai mult decât celelalte site-uri. Asta înseamnă, doar de la Primăria Dej, 56.400 de lei până în prezent, la care se adaugă încă vreo 30.000 de lei de la celelalte primării. Asta duce la un total de vreo 20.000 de euro. Și tot el vorbește de trăit din bani publici, doar că aici e vorba de trăit foarte bine, nu ”la limita supraviețuirii”.

Ce nu a mai spus Alex Prunean în articolul său, care mă acuză că ”aș trăi la limita supraviețuirii din bani publici obținuți din șantaj”, este faptul că trei ani la rând Dejeanul.ro și-a făcut aniversarea site-ului pe scena Zilelor Dejului pe bani de la bugetul local, nu ”pe cheltuiala proprie”, așa cum susține în mod denaturat în articolul cu pricina. Asta pentru că an de an scena, sonorizarea, luminile, artiștii au fost plătiți din bugetul local, nu din banii Dejeanul.ro sau ai lui Prunean. Alte instituții media din oraș nu au beneficiat de aceste facilități niciodată. Poate pentru că nu aveau un partener de nădejde angajat la Primăria Dej.

Fundamente legale ale acțiunii în justiție

Articolul publicat de Alex Prunean pe subdomeniul Dejeanul.ro n-a avut doar darul de a fi un răspuns la acuzele pe care eu le formulasem anterior, fiind un adevărat instrument de denigrare. Din lecturarea articolului în cauză este evident faptul că acesta are menirea de a-mi afecta imaginea personală și profesională, fiind conceput cu intenția de a-mi submina credibilitatea și încrederea pe care am câștigat-o cu muncă cinstită în ultimii 8 ani de zile în presa locală și regională.

Mi-am bazat acțiunea în justiție pe dispozițiile legale, Codul Civil sau Constituția României, care garantează dreptul fiecărei persoane la imagine și la respectarea demnității. De altfel, art. 72 Cod Civil spune la alin. (1) că ”Orice persoană are dreptul la respectarea demnității sale. (2) Este interzisă orice atingere adusă onoarei și reputației unei persoane, fără consimțământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art.75.”

Ca răspuns la toate acestea, Alex Prunean a ales să se folosească de articolul 10 din Convenția Europeană a drepturilor Omului, invocând libertatea de exprimare, dar ignorând prevederile legale în această materie. Astfel, art. 14 alin. (1) Cod Civil spune că ”Orice persoană fizică sau persoană juridică trebuie să își exercite drepturile și să își execute obligațiile civile cu bună-credință, în acord cu ordinea publică și bunele moravuri”, iar art. 15 Cod Civil: ”Niciun drept nu poate fi exercitat în scopul de a vătăma sau păgubi pe altul ori într-un mod excesiv și nerezonabil, contrar bunei-credințe”.

Mai mult decât atât, potrivit art. 30 alin 6 din Constituția României „Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.”Un jurnalist nu poate ocoli legea în momentul în care atacă și acuză fără fundament pe orice și oricine. Așa orice jurnalist ar putea să publice în neștire materiale de presă sau articole de opinie defăimătoare la adresa altor persoane fără să riște nimic. E ca și cum eu aș scrie un ”editorial” că Alexandru Prunean și-a obținut contractele pe care le are cu Primăria Dej, Primăria Cuzdrioara sau Primăria Cășeiu în urma unor șantaje grosolane, sau că este un trepăduș cu înclinații sexuale dubioase. Aș putea spune că asta este părere mea și că sunt liberă să spun ce vreau, ca om și ca jurnalist. Și aș susține în fundamentarea acestor articole doar libertatea de exprimare, fără niciun alt argument real. Dar nu așa se face presa, și nu asta înseamnă libertatea de expresie a jurnalistului.

Lanț întreg de minciuni și încercări de mușamalizare

Încă de la începutul procesului, Alex Prunean s-a întrecut în contraziceri și minciuni. Mai întâi a susținut că articolul respectiv nu este o știre, un material de presă, fiind un articol de opinie. Dacă ar fi dat din când în când pe la Facultatea de Jurnalistică pe care n-a mai terminat-o în veci, ar fi aflat că articolul de opinie sau editorialul tot material de presă este.

Apoi a susținut, sub semnătura proprie la momentul interogatoriului, că Ioana Jeler și Adrian Loghin nu sunt colaboratori ai site-ului Dejeanul.ro, ceea ce toată lumea știe că nu este adevărat. Dar el a susținut-o sus și tare, ba chiar a semnat o astfel de declarație. Asta pentru că, înainte de acest termen de judecată ștersese de pe site numele celor doi redactori, înlocuindu-le cu pseudonimul ”Dejeanul”. Dar a fost prins cu minciuna, prin înregistrările Google și altele care dovedesc că cei doi redactori au sute de articole scrise la Dejeanul.

Soclitându-i-se de către instanță să prezinte contractele încheiate de Dejeanul Media SRL cu Primăria Dej din anul 2013 până în prezent, pârâtul Prunean Alexandru Eugen a mințit spunând că nu are încheiat un astfel de contract, pentru ca ulterior să prezinte un contract de servicii publicitare, încheiat în ianuarie 2013. Asta deși Dejeanul Media SRL a luat ființă două luni mai târziu, în martie 2013. Cum putea încheia Alex Prunean un astfel de contract cu instituția locală dejeană cu două luni înainte să-și înființeze firma? Și totuși, deși firma nu exista în lunile ianuarie și februarie 2013, Dejeanul.ro a încasat 2.400 de lei de la Primărie pentru ”activitatea” depusă în acele luni.

Mai apoi a susținut că articolul prin care mă defăimează nu este publicat pe Dejeanul.ro, fiind publicat pe un blog. Care, în realitate este un subdomeniu al www.dejeanul.ro, fără de care nu ar putea exista. Pe lângă asta, orice domeniu de internet și subdomeniile sale sunt supuse acelorași reguli, și, în acest caz, sunt deținute de Dejeanul Media SRL Dej și administrate de Alex Prunean. Deci, răspunderea ar fi fost aceeași și dacă articolul în cauză ar fi fost publicat pe subdomeniul anunțuri.dejeanul.ro.

Pe parcursul termenelor de judecată în acest dosar, pârâtul Alex Prunean a susținut că în articolul cu pricina nu a dezvăluit direct identitatea mea, astfel că nu se poate vorbi de un prejudiciu la adresa mea ca persoană. De altfel, chiar martorii propuși de el în instanță, sub jurământ, au încercat să acrediteze ideea că cititorii nu și-ar fi dat seama despre cine este vorba în articol. Asta chiar dacă, până la urmă, și ei au recunoscut că este vorba despre mine, la fel cum au prins această idee din prima și cei care au scris comentarii la respectivul ”editorial”, sau cei care au comentat postarea lui despre articolul în cauză pe Facebook. Puteam să umplu sala de judecată cu sute de martori care să afirme că se înțelege de la o poștă ce EU sunt persoana vizată în acel articol. Dar ce rost avea? Atâta timp cât, în fața legii, este suficient ca EU să mă recunosc în cele scrise și să consider că mi-a fost denigrată imaginea și am fost defăimată în mod public.

Pentru a ascunde faptul că a făcut în acel articol legătura cu mine și cu site-ul Someșeanul, Alex Prunean a șters ulterior un link din articol care ducea spre Someșeanul. Insultând pe față inteligența mea, dar și a instanței de judecată, a susținut în concluziile scrise la acest dosar de judecată că acea legătură nu a existat niciodată. Însă am demonstrat că link-ul de legătură a rămas înregistrat în datele Google Analytics, fapt dovedit cu documente în instanță.

Dacă ar fi să privesc în urmă, pot spune că nu a existat termen de judecată în acest dosar în care pârâtul să nu fi încercat să denatureze cumva realitatea. Cum a încercat, dar nu a reușit, să demonstreze că eu aș fi dus o adevărată campanie mediatică de denigrare a primarului pentru a obține acel contract și că, după ce l-am obținut, acele atacuri împotriva edilului au încetat. Dar, așa cum știți și voi, dragi cititori, articolele prin care se relevă disfuncționalități în activitatea primăriei sunt de datoria oricărui jurnalist onest și nu pot fi considerate niciodată atacuri; mai mult decât atât, aceste articole nu s-au oprit odată cu încheierea contractului din 2013, ci au continuat și continuă și în ziua de azi. Sunt știri care trebuie publicate, indiferent că le place aleșilor noștri sau nu. Dar în niciun caz nu au fost atacuri nefundamentate. Și la fiecare astfel de manevră mincinoasă am fost nevoită să vin cu dovezile care să-i demonteze minciunile.

Cel mai grav mi se pare, însă, din punct de vedere jurnalistic, refuzarea de publicare a dreptului la replică. Pentru că să știți, dragi cititori, la Dejeanul.ro publicarea dreptului la replică este ceva facultativ,după cum a susținut Alexandru Prunean în instanță. Pentru că în concepția lui Codul deontologic al jurnalistului nu are putere legală. Și dacă are chef îl respectă, dacă nu îl ignoră complet.

Justițiara presei din Dej

Dacă este un lucru care nu mă supără în cele afirmate de Alex Prunean în acel articol defăimător este faptul că m-a numit ”justițiara presei din Dej”, titulatură care chiar mă onorează.

Că sunt ”un mare justițiar al presei din Dej” poate fi adevărat atâta timp cât am încercat și reușit să evidențiez faptul că autorul acestui articol denigrator și-a făcut o obișnuință din a inventa știri și a exagera fără fundament real articolele mincinoase pe care le publică. Iar pentru faptul că și-a prostit cititorii să-i savureze minciunile și invențiile, acum se laudă cu numărul mare de cititori pe care-l are, număr la care a ajuns ocazional tocmai datorită materialelor măsluite pe care le publică.

Acesta are falsa impresie că cei care-l citesc îl și apreciază, dovadă fiind și numeroasele comentarii din partea cititorilor prin care este acuzat de incorectitudine, comentarii care sunt apoi șterse pentru că nu-i convin respectivului. Iar acest lucru poate fi confirmat de sutele de oameni care i-au citit invențiile și s-au trezit cu comentariile șterse. Cum poate fi confirmat și faptul că nu de puține ori cei care aveau contracte de servicii publicitare cu Someșeanul.ro au fost supuși unor presiuni de renunțare la acele contracte, venite tocmai din partea Dejeanul.ro.

De-a lungul timpului am avut parte de nenumărate dovezi prin care mi s-a demonstrat faptul că numitul Alexandru Prunean lansează dezinformări la adresa mea și a site-ului pe care îl administrez, dar și minciuni și dezinformări la adresa partenerilor și colaboratorilor. Iar cei mulți care au trecut prin asemenea momente știu despre ce vorbesc. Cum la fel de bine știu și colaboratorii avuți de-a lungul timpului, care au fost determinați de către numitul Prunean să întrerupă orice colaborare cu persoana mea. Și aici vorbesc nu doar despre cei cu care am avut încheiate contracte de colaborare, ci și de cei angajați în diverse funcții în instituțiile statului, de pompieri, medici, asistenți, ambulanțieri, polițiști, care au răspuns pozitiv la ”comanda” de a NU mai colabora cu mine. Asta pentru că informațiile trebuie să ajungă doar la el. El trebuie să aibă toate sursele și nimeni altcineva. Îi cumpără cu câte o sticlă de suc de 3 lei, ca să-și vândă apoi știrile televiziunilor cu sute de lei.

Decizia instanței de judecată

Revenind la procesul intentat în instanță în 4 mai 2015, după șapte luni de zile și șase termene de judecată, instanța a dat azi și decizia finală:

Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea formulata de reclamanta MAXIM IRINA F. în contradictoriu cu pârâţii PRUNEAN ALEXANDRU E. ,DEJEANUL MEDIA SRL cu sediul în Dej, şi în consecinţă : Constată încălcarea dreptului la imagine şi viaţă privată a reclamantei prin formularea afirmaţiilor din cuprinsul articolului „ Nu-mi pun mintea cu cel ce n-are minte sau o are odihnită. Vezi de ce „ publicată în data de 27.04.2015, redactat de pârâtul Prunean Alexandru Eugen. Obligă pârâtul Prunean Alexandru Eugen să şteargă de pe pagina sa de Facebook acest articol. Obligă pârâţii în solidar să se abţină în viitor de la orice postare defăimătoare în legătură cu persoana reclamantei. Obligă pârâţii PRUNEAN ALEXANDRU EUGEN şi DEJEANUL MEDIA SRL , în solidar să-i plătească reclamantei 3.000 lei daune morale. Cu apel în 30 zile de la comunicare.

De ce a fost admisă ”în parte cererea”? Pentru că eu mai solicitasem în cererea de chemare în judecată publicarea deciziei instanței pe site-ul Dejeanul.ro și eliminarea de pe domeniul www.dejeanul.ro și subdomeniul www.alexprunean.dejeanul.ro, a tuturor articolelor care aduc atingere imaginii mele personale și a activității site-ului www.someseanul.ro. De asemenea am mai solicitat pe parcursul procesului obligarea pârâtului la publicarea dreptului la replică.

Însă pentru că instanța nu a considerat că este necesară publicarea deciziei pe site-ul Dejeanul și nici a dreptului la replică, am considerat normal faptul ca după terminarea procesului să redactez acest material prin care să evidențiez aspectele principale. Din dorința de a nu crea nicio presiune asupra actului de justiție și asupra instanței, m-am abținut să fac vreo referire la acest proces pe site, sau pe alte canale media, alegând să amân publicarea acestui articol abia după pronunțarea deciziei judecătorești.

Că am câștigat acest proces fără să fiu reprezentată de vreun avocat, că am obținut un succes în instanță în acest demers legal, toate acestea nu fac decât să confirme faptul că o parte a avut dreptate în fața legii, iar alta a greșit. Că acel/acei care au greșit nu știu ce înseamnă acest lucru și nu au noțiunea recunoașterii propriei greșeli, este o altă problemă. Dar este suficient faptul că s-a tras un semnal de alarmă. Unul important, zic eu. Pentru că toate au o limită și pentru că nu poți la nesfârșit să-ți bați joc de persoana și de munca altora fără să plătești. Nu poți să defăimezi și să calomniezi la nesfârșit pe oricine care îndrăznește să nu ți se supună. Pentru că oricât ai fi de maniac, oricât ai fi de sociopat, nu poți să-i controlezi pe toți și să-i manevrezi cum vrei. O dată și odată tot se ajunge la capătul suportabilității.

Și dacă nici după această aventură nu-ți dai seama că nu mai merge cu minciuna, cu exagerările și dezinformările, înseamnă că ai o problemă mai mare decât a părut inițial. Dacă și acum continui să ataci, să minți și să manipulezi doar pentru a-ți satisface poftele bolnave sau orgoliul nemăsurat, înseamnă că te confrunți cu o situație mai gravă, probabil fără cale de întoarcere.

Ca o concluzie

Sunt absolut convinsă că lucrurile nu se vor opri aici. Probabil va urma un apel, vor urma alte termene de judecată, putând ajunge la ani de zile în care ne vom zbate prin instanțe. Eu sunt dispusă să mă zbat până în pânzele albe și alea negre pentru a-mi apăra drepturile. Și m-am convins azi, în urma deciziei instanței, că nu este chiar atât de dificil, nu este un capăt de lume să-ți aperi drepturile într-un proces atunci când ești cu dreptatea în mână și când lucrurile sunt judecate just, în temeiul legii.

Că alții preferă să se ascundă de frică să nu le fie scoase la suprafață mizeriile, că unii acceptă să fie batjocoriți și le este prea lene să se apere, că o altă parte înghit toate astea doar ca să nu se pună rău cu atacatorii, asta e treaba lor. Eu nu mai sunt dispusă să fac asta. Vreau să-și vadă fiecare de treaba lui, ”de pătrățelul lui”, să ne desfășurăm activitatea într-un spirit corect de concurență și să ne facem treaba în liniște și fără presiuni. Dar cu unii nu se poate.

Știu că poate pentru unii acest amplu articol poate a devenit plictisitor. Mai erau multe de spus, dar chiar nu puteam să fac un roman din asta.Vă mulțumesc celor care ați ajuns până în acest punct. Ceea ce am scris mai sus nu se adresează chiar oricui. Dar am mai spus-o și cred în asta, că cititorii Someșeanul.ro sunt puțin mai răsăriți decât alții, că am încredere în inteligența cititorilor noștri și că aceștia pot discerne binele de rău, adevărul de minciună și realitatea de fabulație. Iar dacă au ajuns până aici și n-au înțeles cum stă treaba nu pot decât să am speranța că se vor lumina în viitor.

Toate cele bune. Mergem înainte, că înainte a fost mai bine!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Ale spune

  Bravo!!!
  Sunt deja câteva luni bune de cand nu mai citesc Dejeanul!!! Înainte intram si de 10 ori pe zi pr pagina lor, dar cand m-am lămurit ce aberații scot din ei am renunțat total sa-i mai citesc!
  Mult succes in continuare!!!

  1. Someseanul spune

   Mulțumim de urări 🙂

 2. eu spune

  da , si voi cei de la somesanul ati scris anul acesta prin luna martie sau aprilie un caz despre fata disparuta din nires daca va mai aduceti aminte de acel caz,, cum ca acea victima sar fi aruncat sub un tren .Eu vazand acel subiect am sunat la redatia somesanul sa-mi dati mai multe detali despre acel caz,si mi sa spus ca nu stiti nimic despre ce este vorba si sa va las ca urmariti un meci de fotbal.a doua zi a fost sters acel articol de pe somesanul,.

  1. Someseanul spune

   Cazul despre care vorbiți a fost sesizat prin comunicat de presă de IPJ Cluj. Iar știrea e tot acolo, nu a fost ștearsă http://someseanul.ro/tanara-de-19-ani-din-nires-disparuta-de-la-domiciliu-foto/

 3. Zena spune

  Felicitari! Ziaristii adevarati cu verticalitate si principii sanatoase, asa cum va dovediti a fi dumneavoastra, sunt tot mai rari in zilele noastre. Mult succes in tot ceea ce faceti!

  1. Someseanul spune

   Mulțumim de aprecieri 🙂

 4. eu spune

  Tu l-ai facut in toate felurile pe facebook ,de foarte multe ori,si dupa ce a inceput procesul ai sters tot,asa ca nu te mai da sfanta! Stii bine ca te-a ajutat f mult. Mai bine ai tacea si ti-ai ascunde capul in nisip,ca strutul!

  1. Someseanul spune

   Cred că vă aflați într-o uriașă eroare. El n-a ajutat pe nimeni niciodată cu nimic, dacă nu a avut un interes propriu în asta. Mai mult decât atât, site-ul Dejeanul cu care se mândrește, a fost luat mișelește de pe numele altor persoane. Iar după ce cinci oameni au contribuit din greu la ridicarea lui, i-a îndepărtat treptat pe toți până a rămas singur pe moșie. Probabil v-a spălat creierii, dar nu e timpul pierdut, este vreme ca să se lumineze toată lumea despre cine este vorba.

   1. miha spune

    Mi-e mila de tine! Pur si simplu crapi de invidie ca omu’ se descurca mai bine si te dai de gol pe net! Nu vezi ca improsti cu venin?

    1. Irina Maxim spune

     Nu. Nu văd.

 5. Irina Maxim spune

  Ba da. Timp de un an și jumătate am contribuit alături de alte patru persoane la ridicarea site-ului Dejeanul.ro. Pe mașina mea, pe aparatura mea, pe cheltuiala mea, fără ca măcar să văd vreun leu în toată această perioadă.

 6. Irina Maxim spune

  Vă aflați într-o profundă eroare. Eu n-am lucrat niciodată ”pentru el”. Am lucrat alături de el și de alții pentru ridicarea acelui site. Mai mult. domeniul de internet dejeanul.ro a fost înregistrat pe numele Irina Maxim, până când el l-a trecut mișelește pe numele lui.

 7. Bogdan spune

  cat de lipsit de inspiratie sa fii ca .sa scrii un articol despre tine in lipsa de continut de calitate :/

  1. Irina Maxim spune

   De fapt, articolul nu este despre mine. Este despre altcineva 😉

 8. Cecilia spune

  Ati zugravit perfect personajul . Ce reiese din acest articol este insa aceasta lupta mizera pentru castigarea publicului cu scandaluri de presa. Ma dezamageste faptul ca nu se face presa de calitate in acest oras.Mai mult,din pacate, presa se face dupa interesele politice si financiare ale celui ce se pretinde a fi ziarist nu pentru a aduce in atentia publicului derapajele de la respectarea legii si a drepturilor cetatenilor acestui oras . Deontologia profesionala este o necunoscuta pentru cei ce se fac ca fac presa la Dej.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More