Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Justiția la control. Profil de candidat: Oana Murariu

0 1.408

„Mi-am dorit dintotdeuna să lucrez în slujba comunității, să lucrez pentru bunăstarea oamenilor, să arăt că dreptatea este cea care întotdeauna învinge, iar România nu este țara hoților și a celor în opinia cărora legea e numai pentru cei slabi.”, Oana Murariu, candidat USR Plus la alegerile parlamentare din decembrie 2020.

Oana Murariu este jurist de profesie și lucrează în domeniul juridic, ca avocat, de la absolvirea Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Este o reprezentantă a generație tinere, la 32 de ani are deja un parcurs educațional și profesional impresionant. În rolul de avocat, Oana a avut ocazia să interacționeze cu numeroși oameni și a soluționa cazuri cu grad ridicat de dificultate, dovedind o capacitate analitica deosebită. Dorința sa de implicare în legislativul tării vine mână în mână cu experiența profesională. Oana își poate pune experiența acumulată în slujba cetățeanului din Comisia Juridică a Camerei Deputaților.

”În domeniul justiției este esențial ca legiuitorul să fie bine ancorat în realitățile de zi cu zi ale sistemului judiciar astfel încât să cunoască din experiență personală unde e nevoie de îmbunătățiri și cum s-ar putea realiza (ex.: îmbunătățirea actului de justiție prin măsuri de degrevare a instanțelor de judecată/parchetelor și digitalizarea justiției).”, Oana Murariu, USR PLUS.

Printre prioritățile descrise de programul politic prezentat de Oana alături de USR PLUS, punem în evidență principalele măsuri:

  • Modificarea Constituției conform inițiativei USR Plus ”Fără penali în funcții publice”;
  • Digitalizarea justiției;
  • Degrevarea instanțelor de judecată și creșterea actului de justiție;
  • Inițierea unui proiect de lege pentru stimularea tinerilor specialiști în domeniul medical, să activeze profesional și în mediul rural;
  • Concursuri transparente și corecte în instituțiile publice

”România nu este o țară a hoților și a corupților, ci a specialiștilor cu coloană vertebrală, care pot conduce cu rațiune și își pot îndeplini angajamentele. În 6 decembrie votăm USR PLUS! Votăm pentru o generație nouă și pentru o guvernare corectă și transparentă.”, Oana Murariu, candidat pe lista USR PLUS la alegerile parlamentare din decembrie, 2020.

Disclaimer AEP:  Acest material a fost comandat de Partidul Libertate Unitate si Solidaritate (parte a „Aliantei USR PLUS”) Cod unic de identificare 11200033


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More