Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Katia, o fetiță din Cluj, a câștigat finala Next Star cu o melodie compusă chiar de ea – VIDEO

0 62

Zece concurenți, copii talentați în diferite domenii, au intrat în competiție cu șanse egale la marele trofeu în valoare de 20.000 de euro, într-un spectacol de zile mari prezentat de Dan Negru și jurizat de Alina Eremia, Pepe, CRBL și Dorian Popa.

Alex Beznea (11 ani, Galați), Katia Cărbune (11 ani, Cluj) şi Mihai Bratosin (9 ani, din comuna Popești, jud. Vrancea) au fost cei trei mari finalişti.

Marele trofeu și premiul de 20.000 de euro au fost cucerite de Katia Cărbune, o fetiță din Cluj-Napoca, ce a împlinit 11 ani chiar în ziua finalei. Ce cadou de ziua de naștere poate fi mai frumos decât recunoașterea națională a valorii, a talentului și a gingășiei.

Katia Cărbune ia lecţii de pian de doi ani şi a compus primul cântec în toamna anului trecut, în toamnă. Piesa a fost înregistrată la Uniunea Compozitorilor.

„Am început să cânt, prima oară, la o serbare de Crăciun, când aveam trei ani şi jumătate, şi am cântat Petit Papa Noel pe care l-am învăţat de la bunica mea, şi de atunci tot cânt. Cânt acasă, la pian, dar şi cu voce, aproape tot timpul. Toamna trecută, eram singură acasă, părinţii fiind la cumpărături, mă plictiseam groaznic şi m-am pus la pian. Am compus pe loc o piesă, muzica şi versurile în limba engleză, <<My heart is breathing you>>. Când scriu piese, gândesc în engleză, îmi e mai uşor. Când vorbesc în engleză, gândesc în engleză, când vorbesc în română, gândesc în română. În româneşte nu compun, pentru că nu îmi ies versurile natural”, a povestit Katia corespondentului MEDIAFAX.

Prima piesă a fost, deja, înregistrată la Uniunea Compozitorilor, iar fata a mai compus alte trei piese, dintre care una pentru Crăciun, toate în limba engleză.

„Versurile şi muzica îmi vin pur şi simplu, fără să mă concentrez. Când mă concentrez şi fac pe bucăţi, nu prea îmi iese, numai dacă fac toată piesa odată. Muzica este cel mai mare hobby al meu, îmi place cel mai mult să cânt, să cânt la pian, să compun, tot ce are legătură cu muzica. Dacă voi reuşi să compun mai multe piese, poate voi scoate şi un album. Când o fiu mare vreau să devin actriţă în propriul meu musicall, la Londra. Eu voi scrie musicall-ul şi tot eu voi interpreta rolul principal”, a spus fata.

În cariera ei muzicală de până acum, Katia Cărbune a câştigat de două ori premiul al III – lea la un concurs muzical organizat la Transylvania College, şcoala din Cluj-Napoca pe care o urmează, după care şi-a adjudecat locul întâi. Ulterior, s-a clasat tot pe primul loc la faza naţională a competiţiei care se numeşte „Scholl Idol”.

Pe lângă hobby-ul ei care este muzica, Katia este şi o elevă silitoare, având doar note de 10, iar anul trecut a obţinut titlul de „Student of the year” al şcolii, titlu care se acordă elevilor din ciclul primar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More