Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

KIEV: Rusia a invadat Ucraina

0 60

elicopter explodat ucraina

Invazia militară rusă s-a produs în Ucraina, transmite joi Reuters, care citează site-ul președintelui ucrainean Petro Poroșenko.

Agenția britanică de știri relatează că Poroșenko și-a anulat vizita de lucru în Turcia din cauza ‘invaziei ruse’, în timp ce AFP, care menționează la rândul său despre anularea vizitei șefului statului ucrainean în Turcia, relatează că motivul acestei decizii a fost ‘deteriorarea rapidă a situației’ în Ucraina.

Totodată, Poroșenko a convocat o reuniune de urgență a Consiliului securității și apărării țării pentru a decide următorii pași.

Autorităţile ucrainene au afirmat, joi, că trupe ruse au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, la 100 kilometri de bastionul rebel Doneţk, unde, în ultimele zile, au avut loc confruntări violente.

‘Ieri, soldaţi ruşi au preluat controlul asupra oraşului Novoazovsk’, localitate frontalieră cu 11.000 de locuitori, situată la doar câţiva kilometri de graniţa cu Rusia, a anunţat Consiliul Naţional pentru Securitate şi Apărare al Ucrainei pe Twitter, adăugând că numeroase alte oraşe din apropiere au fost de asemenea capturate.

Autoritățile de la Kiev solicită imediat ajutor militar din partea Uniunii Europene și a NATO

Ucraina a cerut joi Uniunii Europene „ajutor militar de anvergură”, ca urmare a „invaziei ruse făţişe”, a anunţat ambasadorul Ucrainei pe lângă UE, Konstantin Eliseev, informează AFP.

„Cerem o sesiune extraordinară a Consiliului European la 30 august, pe marginea situaţiei din Ucraina. Ajunge atâta conivenţă (acord) şi temperare a agresorului. Solidaritatea trebuie să se materializeze prin sancţiuni semnificative şi un ajutor militar tehnic de anvergură”, a notat Eliseev pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei la UE.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More