Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Klaus Iohannis, posibilă propunere pentru poziția de președinte al Consiliului European

0 343

Conform HotNews.ro, numele președintelui Klaus Iohannis ar fi propus pe lista pentru președinte al Consiliului European.

Conform mai multor surse din presa românească, numele preşedintelui Klaus Iohannis ar apărea pe lista de propuneri pentru poziţia de viitor preşedinte al Consiliului European. Această pozitie este ocupată în prezent de Donald Tusk, fost premier al Poloniei. Mandatul acestuia va expira în decembrie 2019.

Pe site-ul HotNews.ro apare următorul paragraf:

Dacă Michel Barnier, negociatorul sef al Comisiei Europene pentru Brexit, va ajunge seful Comisiei Europene in 2019, cele mai mari șanse la șefia Consiliului European o are Klaus Iohannis”, au explicat sursele citate. Aceste două poziții sunt de regulă negociate politic din timp, iar rezultatul final al acestor negocieri politice ar putea fi cunoscut undeva la începutul anului viitor, au mai explicat pentru HotNews.ro sursele citate.”

Printre contracandidații posibili apare cel mai des numele Daliei Grybauskaitė, președinta Lituanie.

De asemenea se punctează faptul că nu este clar dacă preşedintele Iohannis este interesat de această poziţie, în condiţiile în care preşedinţii Consiliului European se aleg dintre foştii şefi de stat sau de guvern.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More