Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Klaus Iohannis şi-a lansat oficial candidatura pentru un nou mandat de președinte al României

0 40

Klaus Iohannis şi-a lansat oficial candidatura pentru un nou mandat la Cotroceni. Şeful statului le-a cerut liberalilor să-l susţină în reconstrucţia statului român!

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, la Consiliul Naţional al PNL, că va construi o nouă majoritate în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie la termen, fie anticipate, spunând că „PSD trebuie să plece” şi că el îşi asumă ca obiectiv naţional viziunea unei Românii funcţionale, normale.

„Acest vot va fi respectat. Nu voi desemna niciun guvern care nu-şi asumă ferm aceste deziderate. Vă asigur că voi construi o nouă majoritate în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie la termen, fie anticipate, o majoritate care să aibă în prim plan toate aceste priorităţi legate de normalizarea României, o majoritate care să fie proeuropeană şi care să susţină lupta împotriva corupţiei. PSD a dovedit că e incapabil să facă toate aceste lucruri şi trebuie să plece”, a afirmat Klaus Iohannis.

„Îmi asum ca obiectiv naţional această viziune a României funcţionale, normale şi îi voi aduce alături de mine pe toţi cei care o împărtăşesc, astfel încât să devină realitate”, a mai spus preşedintele Iohannis în finalul discursului susţinut la Consiliul Naţional al PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, joi, la Consiliul Naţional al PNL, un atac la PSD, spunând că a trădat votul oamenilor, a dat legi pentru infractori, a promovat incompetenţa ca politică de stat şi mediocritatea ca principal criteriu de construire a unei cariere în sistemul public. 

„Astăzi sunteţi, prin votul românilor, cel mai important partid din România. E o recunoaştere, dar şi o mare, mare răspundere. Ne revedem într-un moment critic pentru România, dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume, pentru ca tot lanţul de erori care s-au produs în cursul cumplitei tragedii de la Caracal să nu se mai reptete niciodată. E esenţial să înţelegem de ce am ajuns aici, dar şi mai important ce avem de făcut pentru a construi România normală”, şi-a început Iohannis discursul.

Preşedintele a continuat: „Cazul Caracal ne dezvăluie cât de grav e afectat statul de politica falimentară a partidului aflat în prezent la guvernare. PSD a trădat votul oamenilor, niciodată nu s-a văzut asta mai bine decât acum: eşec economic, eşec legislativ, eşec în protejarea cetăţenilor, legi pentru infractori, asalt continuu asupra instituţiilor. PSD a promovat incompetenţa ca politică de stat ş mediocritatea ca principal criteriu de construire a unei cariere în sistemul public”.

Klaus Iohannis a precizat că s-a luptat, alături de liberali şi de celelalte partide de opoziţie pentru a stopa acest proces sau măcar pentru a reduce efectele dramatice ale „infestării instituţiilor statului cu virusul incompetenţei”.

Iohannis a subliniat că „nu este un buton magic pentru a reseta statul”, că reaşezarea este un proces de durată. „E un demers pe care vreau să-l facem împreună, iar alături de noi vor sta toate forţele care împărtăşesc aceleaşi valori”, a adăugat preşedintele.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More