Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Klaus Iohannis umilește candidatul PSD și rămâne președintele României

0 1.189

Klaus Iohannis rămâne președintele României. În schimb, înfrângerea suferită de Viorica Dăncilă aduce răsturnări de situație în PSD.

Alegerile pentru președinția României s-au încheiat. Rezultatul este unul deloc surprinzător, un rezultat care era bine cunoscut încă din primul tur.

Astfel Klaus Iohannis rămâne vechiul și noul președinte al României. Potrivit IRES a fost ales cu un procentaj de 66,50%. Exit-pollul Sociopol arată un procentaj de 67% pentru Klaus Iohannis.

În schimb Viorica Dăncilă și echipa PSD sunt marii perdanți ai alegerilor prezidențiale. Candidata social democrată, spun tot cei de la IRES, a obținut un scor de 33,50% . Potrivit Sociopol rezultatul fostului prim ministru este de 33%.

Actualele exit-polluri conțin o marjă de eroare de 2%.

Rezultatele sunt pentru ora 20, și au o marjă de eroare de 2%. Chestionarele au fost aplicate față în față, la ieșirea de la urne, în 352 de secții de vot din țară. 

Suplimentar față de estimările bazate pe datele culese de la secțiile de vot de pe teritoriul României, predicțiile transmise de IRES iau în calcul un model statistic de redistribuire a voturilor din diaspora.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More