Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

L-au atacat în scara blocului și i-au luat lanțul și banii. Doi tineri reținuți pentru tâlhărie

0 30

Polițiștii sălăjeni au identificat și prins doi tineri care sunt bănuiți de comiterea unei tâlhării. Ei au fost reținuți și prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

În data de 18 august a.c., un zălăuan a sesizat Poliția despre faptul că a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie. Bărbatul a declarat polițiștilor că, în jurul orei 2.30, în timp ce se afla în scara blocului, a fost abordat de două persoane necunoscute care, prin violență, l-au deposedat de 2.300 lei și un lanțișor din aur.

Cercetările efectuate de polițiști au dus la identificarea a doi bănuiți. Din prejudiciul cauzat  s-a recuperat aproximativ 50%. Aceștia, ambii zălăuani, cu vârste cuprinse între 17 și 25 ani, au fost reținuți de polițiști, vineri, 19 august a.c., și depuși în arestul I.P.J.Sălaj, iar sâmbătă, 20 august, pe numele lor, instanța a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Pentru a preveni o astfel de faptă, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj vă adresează câteva sfaturi:

–  încercați să fiți vigilenți și să aveți grijă la ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră și să evitați preocupările care vă distrag atenția: transmiterea de sms-uri, vorbitul la telefon, accesarea internetului sau a rețelelor de socializare etc.;

–  evitați să vă deplasați pe alei întunecate, străzi izolate sau necirculate;

–  nu vă afișați în mod excesiv cu obiecte de valoare;

–  dacă sunteți urmăriți, cereți ajutorul unei persoane de încredere sau anunțați Poliția;

–  atunci când sunteți nevoiți să ieșiți pe stradă la o oră târzie, vă recomandăm să faceți acest lucru doar însoțiți de o altă persoană, care vă poate sprijini în cazul în care sunteți în pericol.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More