Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

L. C. Kovesi pusă sub control judiciar

0 108

Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar. Ea nu are voie să vorbească despre acest dosar cu presă și se vehiculează și faptul că are interdicție de a părăsi țara.

Potrivit celor de la Adevărul, dar și celor de la Digi 24, Laura Codruţa Kovesi, a fost pusă sub control judiciar de Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, ieri, 28 martie. Fosta șefă DNA a fost audiată peste 6 ore de secția specială a Adinei Florea și i s-a interzis să vorbească despre acest dosar cu presa.

„Procurorul de caz mi-a interzis să vorbesc cu presa. (…) Este o măsură de a-mi închide gura”, a declarat Laura Codruţa Koves, citată de cei de la Adevărul.

„Am o carieră profesională de aproape 24 de ani ca procuror. Niciodată n-am fost cercetată. Toate aceste lucruri se întâmplă ca urmare a faptului că mi-am făcut treaba. Nu sunt singura supusă acestor hărţuiri. Sunt cercetaţi şi alţi procurori sau judecători. Se iau tot felul de decizii prin care se încearcă intimidarea noastră şi reducerea la tăcere.Eu respect această interdicţie, nu o să vorbesc cu presa despre acest dosar. Ştiţi că sunt rezistentă la stres, de o mie de ori dacă mă veţi întreba despre acest dosar vă spun că nu pot vorbi”, a mai declarat fosta șefă DNA.

Reamintim că întreaga anchetă ce o vizează pe Laura Codruţa Kövesi are la bază faptul că aceasta fi pretins şi primit, în cursul anului 2011, suma de 268.689 lei de la omul de afaceri Sebastian Ghiţă pentru extrădarea din Indonezia a fostului director al FNI Nicolae Popa. Totodată organele de anchetă susțin că, în perioada 2010 – aprilie 2011, în calitate de procuror general la acea dată, Kövesi ar fi implicat instituţia pe care o conducea în procedura extrădării lui Nicolae Popa, cu încălcarea dispoziţiilor legale. O altă acuză la adresa fostei şefe DNA este cea de mărturie mincinoasă. Procurorii susţin că aceasta a fost audiată, în calitate de martor în data de 10 aprilie 2017 într-un dosar penal, „prilej cu care ar fi declarat în mod nereal că relaţia pe care a avut-o cu persoana vătămată (Sebastian Ghiţă – n.r.) a fost o relaţie pur instituţională, negând existenţa unei relaţii private, deşi această relaţie ar fi constituit o împrejurare esenţială pentru cauza penală”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More