Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

La 19 ani prins fără permis la volanul unei mașini

0 119

Un adolescent, de 19 ani, este cercetat de poliție. Acesta a fost prins la volanul unei mașini deși nu deține permis de conducere.

Potrivit IPJ Sălaj, în noaptea de 20 spre 21 iulie, la ora 00.30, poliţiştii din cadrul Secției 6 Poliție Crasna s-au sesizat din oficiu, despre faptul că un adolescent de 19 ani, din comuna Cizer, a condus, la data menționată, autoturismul prin localitatea Pria, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de Codul Penal.

Peste 100 de persoane depistate de poliţişti fără permis sau cu permis necorespunzător

Polițiștii cu atribuţii pe linie rutieră au depistat în primul semestru din acest an 120 de persoane care au condus vehiculele fără a deține permis de conducere sau cu . permis necorespunzător categoriei din care face pare vehiculul respectiv.

Nu conduce dacă nu deții permis de conducere!

Conform articolului 335 Cod Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.         

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More