Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

La Băile Figa mai apar o piscină mare și terase noi

2 509

someseanul-Baile Figa

Numărul mare de turiști de care s-a bucurat stațiunea Băile Figa în vara anului trecut, dar mai ales în acest an, i-a determinat pe cei care o administrează să ia în calcul adăugarea unei piscine suplimentare, dar și mărirea numărului de grupuri sanitare și terase.

Inaugurată în 2010, stațiunea de lângă Beclean a devenit destinația favorită pentru distracție a celor care doresc să stea la plajă și să facă baie la piscină.

Dacă anul trecut s-au adăugat toboganele, ceea ce a adus și mai mulți clienți, anul acesta Primăria Beclean a decis să mai adauge o piscină, ce va fi disponibilă la startul sezonului estival de anul viitor.

La Băile Figa nu vin doar cei care locuiesc în zona Becleanului. Foarte mulți dejeni aleg să meargă la o baie la Figa în loc să meargă la Parcul Balnear Toroc, asta pentru că la Figa bazinele sunt mult mai mari, există toboganele, iar râul leneș reprezintă și el un punct important de atracție, pe lângă piscina acoperită și bazinul mare cu apă sărată. Tocmai de aceea, la Figa vin turiști din tot județul Bistrița Năsăud, dar și din județele învecinate, fapt care, mai ales în acest an, a provocat aglomerație în special în zilele de la sfârșitul săptămânii.

Un alt aspect important care atrage foarte mulți clienți este faptul că stațiunea oferă și posibilități de cazare, ceea ce la Toroc nu se găsește. Cabanele de la Figa au o capacitate de cazare de aproximativ 1.000 de locuri, iar la fiecare final de săptămână locurile sunt ocupate aproape integral.

Pentru ca toată lumea să se simtă bine, autoritățile locale au decis să construiască încă o piscină uriașă cu apă dulce în spatele stațiunii. Așa se vor evita aglomerațiile ce s-au întâlnit în acest an în week-end și toată lumea se poate bălăci în voie.

Tot pentru a da o cât mai mare satisfacție clienților, s-a decis și mărirea numărului de grupuri sanitare și se vor amenaja mai multe terase.

În primul an de la deschidere, Băile Figa au avut 70.000 de clienți, în 2011 80.000 de clienți, iar anul trecut 130.000 de turiști. Recordul de anul trecut a fost deja bătut în acest an și vara nu s-a încheiat, până în luna septembrie fiind așteptat un număr total de aproape 150.000 de turiști la Figa.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More