Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

La Bistrița s-a deschis primul serviciu de ambulanță al Patriarhiei Române – VIDEO

0 70

Patriarhia Română a deschis la Bistrița, prin Asociaţia „Filantropia Ortodoxă”, primul serviciu de ambulanță, destinat transportului persoanelor nedeplasabile care trebuie să ajungă la spital, dar nu necesită asistenţă specializată.

Dispeceratul va funcţiona la sediul asociaţiei având, pentru început, numărul de telefon 0363.107. 076, dar din luna ianuarie va intra în circuitul numărului unic de urgenţă 112.

„Încercăm să întregim activitatea serviciilor noastre medicale în judeţul Bistriţa-Năsăud, servicii pe care le desfăşurăm de doi ani de zile. Serviciul de ambulanţă va deservi pacienţii care nu necesită asistenţă specializată, mai precis va veni în sprijinul persoanelor care vor să fie internate în spital şi care nu necesită supraveghere medicală intensă”, a declarat părintele Marius Pintican, preşedintele Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă”.

Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Bistriţa-Năsăud a fost înfiinţată în 2012.

În cei trei ani de activitate, asociaţia a deschis în satele Cuşma şi Maieru două centre rezidenţiale pentru persoane vârstnice, un serviciu de îngrijiri medicale la domiciliu pentru întreg judeţul, iar la Bistriţa un centrul de zi, aflat sub ocrotirea Sfântului Simion, cantina socială „Sfânta Filofteia” şi cabinetul medico-social „Sfinţii Apostoli Petru, Pavel şi Andrei”.

„Acest proiect este de un real folos pentru pacienţii care de cele mai multe ori nu se pot deplasa şi au nevoie de îngrijire medicală. «Filantropia Ortodoxă» din Bistriţa desfăşoară mai multe proiecte (…) – două cămine de bătrâni, cantina socială, centrul de zi şi multe altele, dar preşedintele Asociaţiei «Filantropia Ortodoxă» din Bistriţa, părintele Ioan Pintican, a observat că mulţi dintre cei care apelează la ajutorul nostru sunt nedeplasabili şi sunt trasportaţi cu maşini improvizate sau rugând pe unul şi pe altul să îi ducă la căminul de bătrâni sau la centrul Filantropiei pentru ajutoare. Era foarte greu. Atunci s-a născut această idee, să facem rost de o ambulanţă care să ne ajute la aceste servicii. Cred că e primul serviciu de felul acesta din Patriarhia Română. Noi sperăm că vor fi şi altele”, a spus IPS Andrei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More