Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

La Cluj încep cazările în căminele studențești ale UBB

0 85

Cazările în căminele studenţeşti din cadrul UBB încep de vineri, 25 septembrie, cu trei zile înainte de începerea anului universitar.  

Studenţii se vor caza în cămine, în funcţie de anul universitar în care studiază și conform graficulului cazărilor stabilit prin Regulamentul cadru privind cazarea în căminele studențești, după cum urmează:

–          25.09.2015 – ziua întâi de cazări – se cazează toţi studenţii din anul I de studiu, nivel licență

–          26.09.2015 – ziua a doua de cazări – se cazează toţi studenţii din anul II şi III de studiu, nivel licență

–          27.09.2015 – ziua a treia de cazări – se cazează studenţii din anul IV nivel licență, toți studenții de la master și cei care, din motive bine întemeiate, nu au reuşit să se prezinte în zilele stabilite la cămin.

Universitatea Babeș-Bolyai va pune la dispoziția studenților 5.204 locuri de cazare, în cele 17 cămine pe care le are în administrare. Regia de cămin variază de la cămin la cămin în funcție de gradul de confort și se încadrează între 100 – 170 RON/lună. Tarifele de cazare şi închiriere spaţii pentru anul universitar 2015-2016 au rămas neschimbate.

Pe perioada vacanţei de vară Direcţia Generală Administrativă a UBB a efectuat, pentru toate căminele UBB, reparaţii, dezinsecții, dezinfecții şi igienizări pe coridoare, casa scării, oficii, fumoare, grupuri sanitare, săli de lectură, camere. În planul de execuţie al lucrărilor au fost cuprinse şi: amenajarea cabinelor pentru portari, înlocuirea obiectelor sanitare uzate, schimbarea instalației de apă, suplimentarea prizelor din sălile de lectură.

De asemenea, au fost întreprinse și o serie de lucrări de exterior: reparații tencuială, înlocuirea placajelor ceramice pentru scările de acces, refacerea finisajelor deteriorate, repararea elementelor de tinichigerie și refacerea perimetrală a trotuarelor de protecție cu asfalt și borduri noi. Valoarea totală a lucrărilor a fost de peste 1.440.000 RON, iar în prezent sunt în desfășurare achiziții pentru lenjerii, pilote, perne, saltele şi scaune. Toate căminele UBB sunt dotate cu săli de lectură, iar accesul la internet este gratuit.

Asigurarea unor condiţii şi spaţii de cazare la standarde cât mai înalte reprezintă una dintre priorităţile conducerii UBB.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More