Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

La Dej nu se majorează taxele și impozitele locale nici în 2016 – VIDEO

0 48

Consiliul Local Dej a aprobat azi un proiect de hotărâre conform căruia taxele și impozitele locale, pentru persoanele fizice și juridice, rămân neschimbate și în 2016.

”E un proiect important, pentru că din acest proiect se constituie baza de venituri pentru bugetul anului viitor. Datorită faptului că în ultimii ani de zile nu am majorat impozitele și taxele locale și cota de majorare a fost de 0%, propusă de primar și aprobată de dumneavoastră, și în acest an vin cu aceeași propunere. Deși codul fiscal ne dă posibilitatea să majorăm taxele și impozitele locale până la 50%”, a spus primarul Costan Morar în prezentarea proiectului de hotărâre.

”Eu am venit cu propunerea de 0, adică fără majorări, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice, pentru clădiri, terenuri și mijloace de transport cu tonaj sub 12 tone”, a adăugat primarul Costan Morar în fața consilierilor.

Dacă impozitele și taxele locale se achită de persoanele fizice până la finalul lunii martie 2016, vor beneficia de o reducere de 10%, a mai spus edilul șef al Dejului.

Tranșele de plată sunt 31 martie, prima tranșă de plată, și 30 septembrie, a doua tranșă de plată. Dacă taxele și impozitele nu se achită în aceste termene, se vor calcula majorări de întârziere, anunță primarul Dejului.

Tot în cadrul ședinței Consiliului Local de azi primarul a anunțat faptul că municipalitatea va renunța la impozitele și taxele a căror valoare este mai mică de 20 de lei, deoarece valoarea plătită prin executare este mai mare decât valoarea ce urmează a fi încasată de la contribuabil. Această prevedere va fi discutată pe larg și inclusă într-un proiect de hotărâre ce se va afla pe masa consilierilor la ședința de luna viitoare.

Toate discuțiile pe acest subiect le puteți vedea în materialul video de mai sus.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More