Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

La Dej se cunosc câștigătorii licitațiilor înainte ca acestea să aibă loc?

14 276

sediu Samus Constructii - Termotec

Proiectul de modernizare a străzilor din municipiul Dej ar trebui să înceapă în toamna acestui an. Până la începerea lucrărilor, însă, trebuie desemnată prin licitație firma care se va ocupa de acest proiect.

Pe site-ul e-licitatie.ro, a fost publicată documentația de atribuire, printre documentele atașate fiind și modelul de contract.

Surpriza apare la finalul modelului de contract, unde la ”Prestator” apare numele TECAR FLORIN, reprezentantul societății Samus Construcții SRL Dej, cea care a câștigat numeroase licitații la Dej și în județul Cluj, pentru construirea și reabilitarea drumurilor.

 

 

someseanul-contract licitatie drumuri dej tecar

Într-o solicitare de clarificare a acestui aspect, dar și a faptului că ”denumirea lucrării din contract este diferită de denumirea lucrării din FDA”, răspunsul autorității contractante a fost următorul:

”Denumirea corectă a contractului este cea prevăzută în Fișa de date, respectiv MODERNIZARE STRĂZI ÎN MUNICIPIUL DEJ – modernizarea a 7 coridoare compuse din 23 de străzi din municipiul Dej.

Modelul de contract va fi semnat de către fiecare ofertant în calitate de executant.”

 

someseanul-clarificare licitatie drumuri dej

Să fi fost o scăpare a celor care au întocmit documentația de atribuire în cazul acestei licitații, sau câștigătorul licitației este deja cunoscut, iar licitația o să fie o simplă formalitate?

Încercând să lămurim situația, l-am contactat telefonic pe primarul Dejului, Costan Morar.

Acesta ne-a declarat: ”La licitație poate participa toată lumea. Nu există nicio restricție. În 15 iulie se deschid ofertele. O să văd ce s-a întâmplat și reglăm situația imediat. E probabil o greșeală, o greșeală de formă. Toată lumea poate participa la licitație, din comunitatea europeană, oricine poate participa. Se deschid ofertele, se face analiză de către comisie, timp de două săptămâni.

”Cum să punem Tecar Florin, că doar nu Tecar Florin face licitație. O să vă dăm luni poziția noastră oficială. N-are nimic licitația cu numele lui Tecar. Probabil e un model de contract mai vechi. Am dat clarificări la toate cererile înregistrate la această licitație. Am răspuns rapid, pentru că dacă nu dăm clarificări rapid, perioada de licitație se prelungește. O să vorbesc cu cei de la programe să văd care e situația și de ce s-a strecurat greșeala asta acolo”, ne-a declarat Costan Morar în primă fază.

Primarul a revenit imediat cu clarificări: ”Este vorba despre un model de contract cadru. S-a luat modelul de la un alt proiect pe fonduri europene, cel de reabilitare a Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”, unde la licitație a câștigat Samus Construcții. Și de aceea a rămas numele acela acolo. Fiecare operator își trece numele firmei și reprezentantul. E doar un contract cadru, iar acolo unde e numele prestatorului se trece denumirea firmei și apoi numele reprezentantului.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. ady spune

  DNA sper sa si faca datria trebuie sa se termine odata cu asazisele licitatii.sper sa intre si tecaru si primarul costan si toti de la primarie acolo unde ii locul lor la Gherla

 2. pintilie spune

  hopa! aici l-ati pus putin in incurcatura pe primarul ales al dejului. asteptam clarificari :))

 3. Sergiu Neamt spune

  Felicitari pentru material. Foarte bun demersul jurnalistic, chiar daca „vinovat” pentru greseala este tehnoredactorul „Paun”, care nu a curatat bine contractul cadru pentru lucrarile pe care d-nul Tecar le face pentru municipiul Dej. Vor fi mai atenti data viitoare, d-l Morar promite acest lucru, astfel ca contractele vor fi castigate corect. Exact ca inainte.

  1. Sergiu Neamt spune

   scuzati cacofonia !

 4. relu spune

  Mariana draga, stii foarte bine ca la orice inaugurare, pe langa beneficiar este prezent, finantatorul si executantul. La Andrei Muresanu executantul a fost Samus Constructii. Acesta este rationamentul pentru care Tecar se afla acolo. In calitate de prezentatoare a acelui eveniment ai stiut acest lucru. Acum te faci ca nu stii, ca sa faci jocurile cuiva. Ale cui oare?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More