Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”La mulți ani români! La mulți ani dejeni!” Ziua Națională sărbătorită cu fast în centrul orașului – VIDEO

0 466

Ziua de 1 Decembrie, ziua națională a României, a fost sărbătorită vineri după-amiază la Dej printr-o serie de manifestări la care au participat aproape 2.000 de persoane. Cu mic, cu mare, dejenii au sărbătorit cea mai importantă zi a neamului românesc alături de semenii lor, de vecinii și prietenii lor./

Profitând de vremea bună și de temperaturile nu foarte scăzute, dejenii au luat cu asalt zona centrală a orașului imediat după prânz, în așteptarea marelui eveniment.

Oficialitățile locale, județene și reprezentanți ai instituțiilor publice au participat mai întâi la o ceremonie la bustul Cardinalului Iuliu Hossu, unde au fost rostite alocuțiuni și a avut loc o slujbă religioasă urmată de depunerea de coroane și jerbe de flori.

Manifestările s-au mutat apoi în Piața Bobâlna, unde după primirea oficialităților, o slujbă religioasă și defilarea Gărzii de Onoare și a Fanfarei reprezentative a municipiului Dej, a avut loc o ceremonie de depunere de coroane de flori la statuia celor trei Corifei ai Marii Uniri din Parcul Mic.

Pe noua scenă cumpărată de municipalitate pentru evenimentele importante ale orașului a avut loc ulterior spectacolul omagial ”Aceasta este țara mea!”, la care au susținut reprezentații Cprul reunit al instituțiilor de învățământ dejene, Corala ”Armonia” a Centrului Cultural ”Arta”, Trupa de recitatori a Centrului Cultural ”Arta” cu un montaj literar-artistic.

Menifestările au continuat cu muzică folk (Marin și Petra Grad) și recital vocal susținut de soliștii Alexandra Moldovan, Dana Feherdi, Zina Doboș, Claudiu Moldovan, Iulia Iosip, Gavril Ciciovan, Camelia și Diana Rodilă, Alina și Adela Zanc, Ioana Breda Morar, printre momentele soliștilor fiind strecurate și dansuri populare ale Ansamblului folcloric ”Someșana”. Spectacolul, prezentat de Mariana Reman, a fost acompaniat de Orchestra de muzică populară ”Someșana” a Centrului Cultural ”Arta”, dirijat de prof. Zenu Zanc.

Focul de artificii, așteptat cu sufletul la gură de toată lumea, mai ales de cei mici, a întârziat cu aproape o oră și jumătate, fapt ce a pus pe jar nervii și nerăbdarea miilor de dejeni din piață, însă odată cu luminarea cerului și inaugurarea iluminatului festiv de sărbători, zâmbetele au reapărut pe fața participanților, care s-au înghesuit apoi să facă poze cu cel mai luminat brad al orașului, dar și cu ornamentele luminoase din Parcul Mic și din zona centrală.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1682747588454668.1073742426.467241263338646&type=1&l=1db6baaa4d

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More