Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

La Penitenciarul Gherla deținuții pot comunica video cu deținuții din alte închisori

0 70

Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla a introdus sistemul de convorbiri online pentru deţinuţi, aceştia având dreptul la patru discuţii video pe lună, cu o durată de câte 15 minute, cu rudele aflate în alte penitenciare din ţară.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că scopul noii măsuri este de a facilita şi menţine legăturile deţinuţilor cu familiile lor.

”Penitenciarul Gherla a introdus sistemul de convorbiri online pentru deţinuţi cu scopul de a facilita şi menţine legăturile acestora cu familiile. Deocamdată, deţinuţii de la noi pot lua legătura online cu rude care sunt în alte penitenciare din ţară, prin intermediul unui calculator dotat cu cameră video şi care are conexiune la internet. Au dreptul la astfel de convorbiri online de câte 15 minute de patru ori pe lună”, a spus Donciu.

Potrivit acestuia, în perioada următoare sistemul va fi extins astfel încât deţinuţii din Penitenciarul Gherla să poată purta conversaţii online cu copiii lor, dacă aceştia se află internaţi în centre de plasament, iar ultima etapă prevede discuţii video online cu rudele care sunt acasă.

Convorbirile online au loc în baza unei programări prealabile şi sunt reglementate de Legea nr. 254/ 2013, privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More