Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

La plăcinte, înainte! Ziua Recoltei a umplut Piața Bobâlna din Dej – FOTO/VIDEO

0 248

Prima ediție a Festivalului Plăcintelor Someșene, desfășurat în cadrul Zilei Recoltei la Dej, a produs emulație în rândul dejenilor, care au stat cu sutele la coadă pentru a pune mâna pe delicatesele pregătite de bucătăresele venite cu tarabe în Piața Bobâlna.

Râvnitele plăcinte, cu brânză, dulceață, varză sau cartofi, dar și celebrele plăcinte crețe au încântat papilele gustative ale pofticioșilor, care au îndurat zeci de minute de stat la cozi doar pentru a gusta din specialitățile culinare.

Specialiste în gătirea plăcintelor au fost reprezentante de la Centrele Turistice din Dej, Cășeiu, Chiuiești, Cuzdrioara, Mica, Vad și Ciceu Mihăiești, care nu au făcut față valului mare de solicitări din partea clienților. Primele plăcinte gătite în Piața Bobâlna s-au epuizat în doar câteva minute, astfel că pofticioșii au fost nevoiți să stea la coadă și să admire, în același timp, întregul proces de fabricație al plăcintelor, de la frământat, până la produsul finit.

De cealaltă parte a Pieței Bobâlna, zeci de tarabe cu produse de sezon au fost luate cu asalt de gospodinele în căutare de legume, zarzavaturi și fructe pentru a-și umple cămările cu provizii pentru perioada iernii. La mare căutare a fost și mustul, mierea sau brânzeturile, dar și produsele din carne.

În tot acest timp, pe scena din Piața Bobâlna a fost organizat un spectacol folcloric, responsabili cu asigurarea fondului sonor fiind Orchestra de muzică populară ”Someșana” a Casei Municipale de Cultură ”George Coșbuc” Dej și soliștii vocali Alexandra Moldovan, Zina Doboș, Ramona Haranguș, Iulia Iosip, Camelia și Diana Rodilă, Gavril Ciciovan, Claudiu Moldovan, Ioana Breda Morar, Alina și Adela Zanc, Felix Gălan și Ioan Dordoi.

Evenimentul Ziua Recoltei, organizat de Primăria Municipiului Dej, Casa de Cultură Dej și Centrul de Promovare Turistică Dej, este programat să se încheie abia în această seară, deci dejenii care au pofte de plăcinte sau doresc să-și facă proviziile pentru sezonul rece mai au timp să ajungă în Piața Bobâlna.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1628541447208616.1073742415.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More