Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

„La poale de Ţibleş” concurs cu premii pentru rapsozii populari

0 137

la poale de tibles

A opta ediție a festivalulul-Concurs Interjudeţean de Interpretare a Muzicii Populare Româneşti dedicat Rapsozilor Populari „La poale de Ţibleş” va avea loc la mijlocul lunii iulie în comuna bistrițeană Târlișua.

Concursul se adresează rapsozilor populari (solişti vocali şi instrumentişti) cu vârste cuprinse între 20 și 80 de ani. Aceștia se pot înscrie la concurs până la data de 10 iulie.

Marel câștigător al concursului va fi recompensat cu un premiu de 600 de lei și cu trofeul festivalului „La poale de Ţibleş”.

Pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă dedicate rapsozilor de la secţiunea interpreţi vocali şi pentru secţiunea instrumentişti se vor acorda un premiu întâi în valoare de 500 de lei, un premiu doi de 400 de lei și un premiu 3 de 300 de lei.

Vor fi acordate și premii speciale dar și mențiuni.
Spectacolul de gală şi decernarea premiilor va avea loc pe 14 iulie de la ora 17.00 pe scena Căminului Cultural din comuna Târlişua.

Juriul va fi compus din specialişti în domeniul etnomuzicologiei, etnografiei şi folclorului muzical şi literar românesc.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More