Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

La școală cu declarație pe proprie răspundere? Ce spune Monica Anisie, Ministrul Educației

0 431

Monica Anisie, ministrul Educației, cochetează cu ideea unei declarații pe proprie răspundere ce trebuie completată de către părinți înainte de a-și trimite copiii la școală. „Și părintele trebuie să își asume, alături de școală și de autoritățile locale, această revenire la cursuri.”

Elevii ar putea intra în şcoală doar cu declaraţia pe propria răspundere completată de către părinţi. Prin această declarație se afirmă faptul că elevul nu a prezentat simptome specifice COVID-19, nu a fost diagnosticat cu această boală şi nici nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv în cele 14 zile anterioare începerii şcolii, notează cei de la Digi 24.

În acest formular, părinții declară că în ultimele 14 zile:

  • Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).
  • Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19
  • Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.
  • Nu voi aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).

Ministrul Educației, Monica Anisie, a afirmat în cursul serii de ieri, 20 august, faptul că această declarație pe proprie răspundere pe care părinții ar urma să o semneze din toamnă a fost introdusă la cererea Ministerului Sănătății, pentru că și părintele trebuie să își asume, alături de școală și de autoritățile locale, această revenire la cursuri.

Știu despre această îngrijorare a părinților, am primit și noi la Ministerul Educației numeroase semnale în acest sens. Au sunat părinții la minister și au întrebat despre această declarație pe care trebuie să o completeze în momentul în care revin în spațiul școlii elevii. (…) 

De fapt, acea declarație conține niște informații care sunt generale, deci nu trebuie să fie tras la răspundere părintele în vreun fel, dacă nu a cunoscut simptomele (…), dar acolo, în paranteză, Ministerul Sănătății a trecut câteva dintre aspectele pe care trebuie să le identifice părintele la copil în cazul în care simte că nu este tocmai bine copilul, a mai afirmat Monica Anisie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More