Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

La Şcoala Gimnazială Chiuieşti au început activităţile Clubului IMPACT

0 66

Mișcarea de tineri IMPACT este bazată pe modelul educațional IMPACT, un model de schimbare socială care constă într-o reţea de Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT, activă atât la nivel național cât și internațional.

Mișcarea de tineri IMPACT ne arată o altă față a societății în care trăim – o societate implicată, activă, de success – în care copii și tineri identifică probleme reale din comunitate şi găseasc prin proiecte de serviciu în folosul comunității soluţii creative pentru rezolvarea lor.

„Mișcarea de tineret IMPACT este mulțimea tuturor grupurilor IMPACT din România care vor să facă o schimbare, să schimbe lumea 🙂! Mișcarea de tineret IMPACT e ceva foarte mareee… e lupta fiecăruia pentru a se face auzit, împreună cu o echipă, formând o singură voce comună care, încetul cu încetul, începe să se facă auzită în zgomotul societății actuale.”

Anual prin sute de proiecte de serviciu în folosul comunității, Cluburile de Inițiativă Comunitară IMPACT ajung la mii de beneficiari: copii, tineri, adulți sau bătrâni care se confruntă cu probleme ca sărăcia, poluarea mediului, excluziunea, încălcarea drepturilor omului, discriminarea, violență, acces redus la resurse sau educație, probleme de sănătate.

Prin proiecte și întâlniri regulate, copii și tinerii IMPACT implicați își dezvoltă cunoștințe, abilități și atitudini (valori) care completează competențele dobândite în şcoală sau în familie. Îmbinând serviciul în folosul comunității, învățarea și distracția, tinerii din Mișcarea IMPACT devin cetateni activi, lideri sau antreprenori sociali, responsabili și încrezători în forțele proprii, pregatiti să se îmbunătățească atât pe sine cât și societatea. În acest moment Mișcarea IMPACT România reunește peste 130 de cluburi IMPACT, în 27 de județe: Alba, Argeş, Braşov, Bihor, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

IMPACT este prezent şi în alte 9 ţări! Din reţeaua IMPACT Internaţional fac parte aproape 150 de Cluburi de tineri ce vor să schimbe lucrurile în bine.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More