Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

La Zalău se poate! Camere de supraveghere a traficului care depistează șoferii care trec pe roșu sau depășesc viteza legală

0 1.434
camere supraveghere trafic auto zalau
FOTO: graiulsalajului.ro

Consiliul Local Zalău a aprobat luni proiectul de hotărâre privind încheierea de către Primăria Zalău și DGADP a protocolului de colaborare cu Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, referitor la cadrul legal de punere în funcțiune a sistemului electronic de depistare a șoferilor care trec pe culoarea roșie a semaforului și a celor care depășesc viteza legală admisă.

Potrivit proiectului de hotărâre aflat pe masa consilierilor locali, acesta presupune ”implementarea de către Municipiul Zalău, din fonduri europene nerambursabile, a proiectului ”Sistem de management al traficului în municipiul Zalău”, care cuprinde și un subsistem de impunere a legii în trafic alcătuit din infrastructura de detecție a trecerii pe culoarea roșie a semaforului electric a autovehiculelor și de detecție a depășirii vitezei maxime legale pe drumurile publice din municipiul Zalău pe care este implementat sistemul de management al traficului.”

Pus în funcțiune în premieră națională în 2013, sistemul electronic de monitorizare a traficului rutier a avut nevoie de un astfel de proiect de colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, astfel ca polițiștii să poată utilza legal imaginile de pe camerele de supraveghere și să-i poată sanționa pe cei care încalcă legislația rutieră.

În cuprinsului proiectului se mai prevede că acesta are ca scop ”creșterea siguranței circulației în municipiul Zalău, prin exploatarea de către agenții constatatori ai IPJ Sălaj a informațiilor furnizate de Sistemul de impunere a legii în trafic referitoare la săvârșirea contravențiilor la regimul circulației privind depășirea vitezei maxime legale și trecerea pe culoarea roșie a semaforului electric pe arterele monitorizate de acest sistem, precum și a informațiilor stocate de sistemul de management al traficului, care pot fi utilizate pentru probarea unor fapte antisociale, pe arterele rutiere monitorizate de Sistemul de management al traficului.

Cele șase camere de supraveghere a traficului sunt montate pe Bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, cu ajutorul acestora fiind identificate la înaltă fidelitate, chiar și pe timpul nopții, mărcile de autovehicule și numerele de înmatriculare ale mașinilor care încalcă legea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More