Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lacul Colibița urmează să fie golit pentru lucrări de reabilitare

0 1.737

Lacul cunoscut ca și „Marea de la munte” urmează să fie secat pentru lucrări de reabilitare.

Conform Adevărul.ro, Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a anunţat vineri, la Bistriţa, că Lacul Colibiţa, numit și „Marea de la Munte”, va fi golit în toamna acestui an pentru lucrări de curăţare şi reabilitare a barajului, lucrări ce vor începe în primăvara anului următor.

„Ne propunem ca la acumularea Colibiţa să începem golirea barajului, iar în primăvară să începem lucrările la acest baraj. Nu este vorba numai de baraj, ci tot ce înseamnă Râul Bistriţa, din aval de baraj şi până unde se varsă în Şieu. Tot cursul Râului Bistriţa va fi amenajat, astfel încât acest râu să fie unul care să nu prezinte un pericol. În momentul în care proiectantul va avea soluţiile cât de cât creionate voi face o întâlnire între autorităţile publice judeţene şi locale, proiectant, reprezentanţii noştri de la ABA Someş-Tisa, în care vom discuta dacă soluţiile sunt în concordanţă cu nevoile populaţiei din zonă. Vrem să facem un proiect care să folosească cu adevărat comunităţilor din acea zonă”, a declarat în cadrul ministrul Ioan Deneş.

Tot cei de la Adevărul.ro anunță că valoarea proiectului ajunge la 27,8 milioane de euro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More