Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lapoviță, ploaie și ninsoare începând de duminică

0 473

Meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii în perioada 18-22 martie 2018. Poliția română avertizează șoferii în ceea ce privește circulația în condiții meteo dificile.

Începând de duminică vremea se va schimba în mod radical. Se anunță lapoviță, ploi și ninsoare până la data de 22 martie. În aceste condiții poliția atrage atenția asupra pericolelor ce pot apărea în trafic.

„Ploaia, lapoviţa, ninsoare şi vântul îngreunează circulaţia rutieră. De aceea, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, astfel încât, cu cât viteza de rulare a autovehiculului este mai mare, cu atât mai mare poate fi şi abaterea de la trasa ideală de rulare. Fiţi atenţi în special la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Nu opriţi şi nu staţionaţi în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe„, transmite Poliţia Română.

De asemenea toți șoferii sunt sfătuiți să se informeze în ceea ce privește condițiile meteo și să se asigure de faptul că mașinile sunt echipate corespunzător:

„Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi să vă echipaţi maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă, Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică. Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi când vizibilitatea este redusă şi să se asigure foarte bine înaintea traversării drumurilor”,precizează IGPR.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More