Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Laura Codruța Kovesi – „Corupția poate fi învinsă, nu abandonați!”

0 789

Laura Codruța Kovesi a fost demisă azi de la șefia DNA. În declarația ei de la ora 12:00 a arătat că lupta împotriva corupției nu stă într-un singur om.

Azi, la ora 12:00, Laura Codruța Kovesi a venit cu o declarație de presă după ce a fost demisă de la șefia DNA. „Presedintele României a semnat decretul de revocare, așadar mandatul meu încetează începând de astăzi” așa a pornit întreg discursul fostei șefe DNA.

În afirmațiile ei, Codruța Kovesi a subliniat că lupta anticorupție nu înseamnă un singur om, ci această luptă stă în mâinile întregii comunități. De asemenea ea a mulțumit colegilor care au avut curaj și au rezistat în fața tuturor greutăților întâmpinate în lupta anticorupție.

„Am fost procuror-șef al DNA timp de 5 ani și tot ce am realizat sau nu au realizat am consemnat într-un raport care va fi disponibil în puțin timp. În ce privește procedura de revocare, vă reamintesc că propunerea nu a întrunit condițiile prevăzute de lege. CSM a dat aviz negativ. Am dovedit că motivele invocate de ministrul Justiției sunt nereale și neîntemeiate Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare”, a mai adaugat Kovesi.

De asemenea ea s-a abținut de a comenta decizia CCR și întreg discursul a fost presărat de îndemnul „nu abandonați”.

„Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare: Va exista o subordonare discreționară a procurorilor șefi față de ministrul Justiției? Nu comentez decizia CCR, însă aș vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi subordonați Ministrului Justiției. O clarificare ramâne necesară”, a afirmat aceeași Laura Codruța Kovesi.

Finalul discursului a fost rezervat cetățenilor români: „Un mesaj pentru cetățenii români: Corupția poate fi învinsă, nu abandonați”.

Despre decizia revocării șefei DNA puteți citi aici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More