Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Laura Codruța Kovesi – „Corupția poate fi învinsă, nu abandonați!”

0 697

Laura Codruța Kovesi a fost demisă azi de la șefia DNA. În declarația ei de la ora 12:00 a arătat că lupta împotriva corupției nu stă într-un singur om.

Azi, la ora 12:00, Laura Codruța Kovesi a venit cu o declarație de presă după ce a fost demisă de la șefia DNA. „Presedintele României a semnat decretul de revocare, așadar mandatul meu încetează începând de astăzi” așa a pornit întreg discursul fostei șefe DNA.

În afirmațiile ei, Codruța Kovesi a subliniat că lupta anticorupție nu înseamnă un singur om, ci această luptă stă în mâinile întregii comunități. De asemenea ea a mulțumit colegilor care au avut curaj și au rezistat în fața tuturor greutăților întâmpinate în lupta anticorupție.

„Am fost procuror-șef al DNA timp de 5 ani și tot ce am realizat sau nu au realizat am consemnat într-un raport care va fi disponibil în puțin timp. În ce privește procedura de revocare, vă reamintesc că propunerea nu a întrunit condițiile prevăzute de lege. CSM a dat aviz negativ. Am dovedit că motivele invocate de ministrul Justiției sunt nereale și neîntemeiate Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare”, a mai adaugat Kovesi.

De asemenea ea s-a abținut de a comenta decizia CCR și întreg discursul a fost presărat de îndemnul „nu abandonați”.

„Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare: Va exista o subordonare discreționară a procurorilor șefi față de ministrul Justiției? Nu comentez decizia CCR, însă aș vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi subordonați Ministrului Justiției. O clarificare ramâne necesară”, a afirmat aceeași Laura Codruța Kovesi.

Finalul discursului a fost rezervat cetățenilor români: „Un mesaj pentru cetățenii români: Corupția poate fi învinsă, nu abandonați”.

Despre decizia revocării șefei DNA puteți citi aici.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.