Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lazin a refuzat să-și dea demisia, iar Mureșan rămâne cu buza umflată și după ședința de azi a Consiliului Local Dej – VIDEO

3 94

sedinta consiliu local dej 11 martie 2015 (1)

La mai puțin de o săptămână după ședința ordinară pe luna martie a Consiliului Local Dej, consilierii s-au întrunit azi într-o nouă ședință, una de îndată.

Scopul ședinței de azi a fost acela al ”stabilirii de măsuri pentru continuarea procedurilor de finalizare a operațiunilor de ocupare a locului de consilier local de către Traian Mureșan”, după ce acesta a fost validat săptămâna trecută prin vot de către aleșii locali dejeni.

Traian Mureșan nu a fost lăsat însă să depună jurământul pentru că postul de consilier local este ocupat în mod legal de către Sebastian Lazin. Cum singurele modalități prin care postul poate deveni vacant sunt demisia sau retragerea sprijinului politic, consilierii locali au dus procedurile mai departe.

sedinta consiliu local dej 11 martie 2015 (2)Astfel, azi, prin vocea președintelui de ședință, Marius Butuza, lui Sebastian Lazin i s-a cerut să-și prezinte demisia. Însă acesta a refuzat s-o facă, atât verbal, cât și în scris, așa cum prevede legea. Așadar, pentru a duce la îndeplinire sentința definitivă și irevocabilă a Tribunalului Cluj cu privire la validarea în funcție a lui Traian Mureșan, Consiliul Local Dej va solicita retragerea sprijinului politic pentru Sebastian Lazin, pentru ca postul acestuia să devină vacant.

 

CITIȚI ȘI: FOTO/VIDEO – Ședință cu scântei a Consiliului Local Dej. Traian Mureșan a fost validat, însă nu a fost lăsat să depună și jurământul

Doar că aici este o altă problemă. Lazin a ajuns consilier local perfect legal , fiind locul 2 pe lista Partidului Noua Generație, la alegerile locale din 2012, după Traian Mureșan, care la acea vreme era declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Între timp, însă, Lazin a trecut la Partidul Mișcarea Populară, la fel de legal, prin  dispozițiile Ordonanței de Guvern nr. 55 din 2014. Astfel că acum, Consiliul Local Dej este nevoit să trimită cererea de retragere a sprijinului politic pe adresa a două formațiuni politice.

Doar că PNG nu mai are un cuvânt de spus în această privință, având în vedere că mandatul de consilier local aparține acum PMP, conform Ordonanței 55, lucru evidențiat în ședința de azi și de către Sebastian Lazin. Acesta a mai spus că și dacă și-ar da demisia din Consiliul Local, în locul lui ar veni cineva din PMP, având în vedere că mandatul de consilier local aparține acum Mișcării Populare, conform Ordonanței 55.

someseanul-adresa PMP Cluj Adrian GurzauMai mult, PMP a trimis deja o adresă către Consiliul Local Dej prin care-și arată susținerea necondiționată pentru Lazin și nu este de acord cu demisia acestuia.

Documentul PMP Cluj semnat de către președintele Adrian Gurzău a fost prezentat azi consilierilor dejeni și a fost susținut de către Sebastian Lazin.

Urmează ca după lămurirea situației retragerii sprijinului politic, Consiliul Local Dej să continue procedurile necesare pentru finalizare a operațiunilor de ocupare a locului de consilier local de către Traian Mureșan.

Acesta a fost și el prezent azi în sala de ședințe, însă nu a mai luat cuvântul, cum s-a întâmplat în ședința de săptămâna trecută. Totuși, la finalul ședinței și-a exprimat dezamăgirea pentru tergiversarea procedurilor necesare pentru ca să poată depune jurământul și să fie repus în funcția de consilier local.

Tot în cadrul ședinței de azi, consilierilor locali li s-a adus la cunoștință o decizie a Curții de Apel Cluj prin care se admite recursul făcut de către consilierii locali dejeni, primarul Costan Morar și Consiliul Local Dej împotriva sentinţei civile nr. 4892 din 17 iulie 2014, care obliga pârâtul Municipiul Dej pentru Consiliul local al Municipiului Dej la plata către reclamant (Traian Mureșan) a indemnizaţiei lunare de consilier local, în cuantum de 525 lei, începând cu data de 10.12.2013 până la data validării mandatului de consilier local al reclamantului.

Consiliul Local Dej a făcut recurs la această decizie, iar acesta a fost admis chiar azi de către Curtea de Apel Cluj:

Tip solutie: Admitere recurs
Solutia pe scurt: Admite recursul declarat de pârâţii persoane fizice şi pârâţii CL Dej prin Mun.Dej şi P Mun Dej împotriva sentinţei civile nr. 4892 din 17 iulie 2014 pronunţată în dosarul nr. 11451/117/2013* al Tribunalului Cluj pe care o casează în întregime şi rejudecând respinge ca prescris dreptul la acţiune formulată de reclamantul MT. Respinge recursul declarat de recurenţii pârâţi în contra încheierii din 22 mai 2014. Respinge recursul declarat de reclamatul MT împotriva S civ. 4892 din 17 iulie 2014. Admite recursul declarat de pârâţii CL al Mun. Dej prin Mun. Dej împotriva sentinţei civile nr. 5517 din 2 oct.2014 pe care o casează în întregime şi rejudecând respinge cererea de completare a sentinţei civile nr. 4852 din 17 iulie 2014. Obligă reclamantul să plătească pârâtului Mun. Dej suma de 7440 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în fond şi în recurs şi să plătească pârâtei MT suma de 682 lei cu titlu de cheltuieli de judecată la fond. Decizia este definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 11.03.2015.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. AdeVarul spune

    Tara arde si baba se piaptana!Cine i-a mai ales si pe incompetentii astia? Nimic nu fac ! Si se mai si tin de scaune … Ah, oare chiar nu-i vede nimeni ca nu fac nimic ?

  2. Edvin spune

    Deci dacă în locul lui Lazin vine hotul de Mureșan atunci țineți-vă bine. Mureșan Traian asta nu a făcut niciodată nimic legal, e un gunoi ce a luat după revoluție pe doi bani somtransul și l-a adus la sapa de lemn. Vai de capul nostru

  3. Raduta Elena spune

    Lazin tace si face, printre putinii consilieri care fac asta. de din astia care vin acolo sa fure nu evem nevoie!!!! Eu l-as alege ca primar in orice moment in locul milogului

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More