Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lechința: Morminte în pericol s-o ia la vale din cauza construcției unei stații de epurare

0 74

Cimitirul din satul bistrițean Sângeorzul Nou, comuna Lechința, este în pericol, după ce autoritățile locale au decis construcția unei stații de epurare chiar în poarta cimitirului.

Deși în zonă exista suficient teren pentru ca stația de epurare să fie construită mai departe de cimitir, autoritățile locale au început deja ridicarea construcției, foarte aproape de morminte, spre nemulțumirea localnicilor care au familiile îngropate acolo.

Mormintele din prima linie au fost asigurate cu chingi sau țăruși de lemn, ca să n-o ia la vale, asta după ce săpăturile făcute la viitoarea stație de epurare au destabilizat terenul. La alunecările de teren contribuie și vremea ploioasă din ultima perioadă, însă autoritățile îndeamnă la calm și spun că nu este niciun pericol pentru morminte.

Stația de epurare este un proiect al primăriei din comuna Lechința, în valoare de un milion și jumătate de euro, obținuți prin Programul național de dezvoltare locală. Constructorul a fost stabilit în urma unei licitații. Edilul spune că viitoarea stație de epurare a fost amplasată astfel pentru a respecta avizul de mediu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More