Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lecție de viață: un copil al străzii a înghețat pe trotuar fără să-l ajute nimeni. Apoi o minune s-a întâmplat – VIDEO

1 63

Un experiment social realizat de cei de la OckTV a demonstrat că societatea în care trăim este una indiferentă, rea chiar, însă mai există și excepții, venite ca o minune tocmai de unde nu te aștepți.

Experimentul social, realizat la New York, a avut darul de a observa cum reacționează oamenii atunci când întâlnesc pe stradă un băiat fără adăpost, îmbrăcat sumar, cu haine subțiri și rupte, în condițiile în care afară erau -15 grade Celsius.

Băiatul tremura din toate încheieturile, cerșea ajutorul trecătorilor, dar timp de două ore nimeni nu i-a sărit în ajutor. Chiar dacă unii încetineau pasul când îl vedeau sau chiar se opreau preț de câteva secunde pentru a vedea ce scrie pe cartonul băiatului sau ce se întâmplă cu el, nimeni nu s-a oprit efectiv să-l întrebe dacă-i este bine și dacă-l poate ajuta. Înfofoliți din cap până-n picioare, cu căciuli, geci sau paltoane groase, mănuși și încălțăminte călduroasă, oamenii și-au văzut mai departe de drum fără să le pese de soarta băiatului care degera în fața lor. Chiar și atunci când, stors de puteri, băiatul s-a învelit într-un sac de gunoi și s-a culcat pe jos.

Apoi, o minune s-a întâmplat: un bărbat a venit în grabă lângă băiat, s-a așezat pe jos lângă el și a început să discute cu cerșetorul fără adăpost, întrebându-l dacă e bine, dacă îi este frig, dacă are familie.

La un moment dat, văzând că băiatul abia vorbește de înghețat ce era, bărbatul i-a oferit geaca de iarnă de pe el și niște bani să-și ia ceva de mâncare, mărturisind în același timp că și el este un om fără adăpost.

Nu ai familie? Să știi că te înțeleg pentru că nici eu nu am casă. Oamenii ca noi trebuie să se ajute între ei„, i-a spus bărbatul copilului aflat în suferință.

Un gest atât de impresionant încât i-a lăsat mască chiar și pe cei care realizau experimentul social. Aceștia i-au mulțumit pentru implicare bărbatului și pentru gestul lui de mare om i-au oferit toți banii pe care-i aveau la ei. Bărbatul a primit banii cu ochii în lacrimi și i-a îmbrățișat pe tinerii din echipa de filmare.

O lecție de viață pe care trebuie să o vadă toată lumea. Un experiment care arată cât sunt oamenii de nepăsători la suferințele altora, cât sunt de indiferenți față de semenii lor aflați în nevoie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Emil spune

    A-ti „uitat” sa spune-ti ca NU se petrece in Romania … , ci in America.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More