Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lector al Universității Babeş-Bolyai îndeamnă la proteste față de modificările legii salarizării

0 292

Un lector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj îndeamnă la proteste. Claudiu Turcuş predă la Facultatea de Teatru şi Televiziune și lucrează în învăţământ de 13 ani. El cere public ca toţi colegii lui să se solidarizeze în lupta contra schimbărilor fiscale.

Îndemnul la proteste al lui Claudiu Turcuș vine după ce, deși Guvernul i-a promis o mărire de salariu de 25%, s-a trezit că primește mai puțin cu 80 de lei.

Afectați sunt și doctoranzii sau cei care muncesc cu jumătate de normă. Iar conducerea universității anunță că va fi nevoită să renunţe la peste 100 de cadre universitare.

”Dacă ne simţim păcăliţi?! E evident că nu s-a respectat practic o negociere cu sindicatele care prevedea o majorare de 25%. Nu ripostăm social atunci când vine vorba de drepturi fundamentale de muncă. Or, asta mi se pare îngrijorător. Asta trebuie reconstruit în România”, a declarat lectorul Claudiu Turcuş, citat de Digi24.

Trecerea parțială a contribuțiilor îi afectează și pe cei cu jumătate de normă.

”Noi ne-am asumat ca până la finalul acestui semestru să facem acest lucru din fondurile proprii ale universităţii, iar începând cu semestrul doi să renunţăm la cadrele universitare respective, pentru că nu ne permitem, nu avem prevăzute în buget sumele respective. În cazul nostru sunt cam 160 de persoane, le-am numărat noi, în situaţia respectivă”, a declarat prorectorul UBB Dan Lazăr, citat de Digi24.

Și doctoranzii sunt afectați. Din cauza schimbărilor fiscale, din bursa lor, care a rămas la fel, trebuie acum să plătească şi contribuţii la stat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More