Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lege adoptată: Primăriile pot acorda ajutoare de urgenţă din bugetul local persoanelor care se afla în stare de necesitate

0 338

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege elaborat de UDMR, care clarifică reglementările pentru acordarea ajutoarelor de urgenţă din partea autorităţilor locale.

Legea adoptată miercuri permite primăriilor să acorde ajutoare de urgenţă, din bugetul local, pe baza unei metodologii şi criterii de eligibilitate aprobate prin hotărârea Consiliului Local, în bani sau în natură, persoanelor care se află în situaţii dificile provocate de calamităţi naturale, incendii, epidemii etc. sau pentru scăderea riscului de excluziune socială.

„Această modificare a fost necesară pentru a evita interpretările diferite, cele mai frecvente fiind divergenţele dintre autorităţile publice locale şi inspectorii Curţii de Conturi”, a declarat deputatul UDMR de Mureş, Csép Éva Andrea, după încheierea votului final, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii. 

Deputatul Csép Éva Andrea a explicat, în intervenţia avută în plenul Camerei, că autorităţile locale sunt instituţiile care cunosc cel mai bine persoanele care se află în aceste situaţii şi primarii au posibilitatea de a acorda ajutoarele de urgenţă conform metodologiei, prin care asigură sprijin celor aflaţi în situaţii de necesitate.

Legea adoptată miercuri va intra în vigoare după ce va fi promulgată de Preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More