Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lege în sprijinul medicilor veterinari, votată de deputatul Cornel Itu

1 124

Deputatul Cornel Itu a votat miercuri, 5 iunie, pentru adoptarea unui act normativ care vine în sprijinul medicilor veterinari, a căror activitate este esențială pentru zootehnia românească și pentru buna supraveghere din punct de vedere epidemiologic a fermelor.

          Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi pentru modificarea unor acte normative, adoptată cu o largă majoritate, instituie obligaţia direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti de a încheia contracte de concesiune pe o durată de 5 ani, cu medicii veterinari organizaţi în condiţiile legii.

          De asemenea, legea prevede că medicii veterinari, beneficiari ai acestor contracte, inclusiv cei care au semnat contracte de concesiune/prestări servicii anterior intrării în vigoare a actului normativ, care asigură un program zilnic de opt ore cu excepția zilelor de sîmbătă și duminică și a sărbătorilor legale,  primesc lunar pentru fiecare contract, suma de 10.000 lei din bugetul Autorităţii, pentru transportul probelor, ridicarea produselor și tipizatelor necesare, instruirea și  formarea profesională aferentă activităţilor contractate, consilierea proprietarilor de animale în vederea comunicării informaţiilor privind lanţul alimentar, bunăstarea și condițiile de biosecuritate, efectuarea catagrafiei animalelor în situaţii de urgență, precum și pentru  inspecția și certificarea animalelor destinate sacrificării.

          Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, vor modifica după caz, fiecare contract încheiat, prin arondarea teritoriilor administrative ale comunelor şi oraşelor identificate în baza codului Sistemului Informatic al Registrului Unităților Teritorial – Administrative care cuprind exploataţii nonprofesionale  pe o rază de 30 km, astfel încât să existe un număr minim de animale ce atinge 300 de Unități Vită Mare.           Legea mai prevede că medicii veterinari pot încheia maximum 2 contracte de, indiferent de numărul unităţilor pe care le dețin sau în care sunt asociați și în care se desfăşoară activităţi de asistență medical-veterinară, cu excepția universităților care deţin facultăţi de profil.

”Consider că prin această lege se oferă un ajutor necesar pentru veterinari, știut fiind faptul că Guvernul PSD a venit deja în sprijinul profesioniștilor de medicină umană, prin majorări consistente de salarii. Rolul fiecărui medic, inclusiv al celor veterinari, este important pentru România!”, susține parlamentarul dejean.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Dorin spune

    ne-a umplut guvernul PSD de mariri: taxe si impozite, carburanti, ratele, alimentele, impozite, tv, internet, etc…..mai ne mariti mult?? deja am depasit nivelul de trai al tuturor statelor, ati scos tara din noroaie, ati facut autostrazi, centuri ocolitoare de avem o circulatie aerisita in Dej mai ales, cele opt spitale is aproape gata ( la unul mai sunt necesare finisaje 😀 ), ati marit chiar si pensiile enorm (mai ales ale voastre si anumitor categorii), cred ca intr-o noua legislatie nu veti mai avea nimic de facut si veti fi nevoiti saracilor parlamentari sa dormiti in banci (asta daca mai e necesar sa faceti act de prezenta) ….multumim PSD!!!
    p.s. stiu ca acest ziar ca si dejeanul sug de la psd si nu publica comentariile, dar macar voi , cei de la ziar si Irina sa deschideti un pic ochii si nu mai puneti botu’ la vrajelile la alde ITU si Costan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More