Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Legea antifumat: Mai multe baruri din Zalău au solicitat autorizație pentru deschiderea teraselor

0 101

Patronii unor localuri din Zalău au solicitat autorităților locale eliberarea de autorizații pentru deschiderea teraselor începând cu finalul acestei săptămâni, pentru a le putea oferii condiții clienților care fumează.

Până în prezent administrația locală din Zalău a primit șapte astfel de cereri din partea localurilor de pe raza orașului, deși sezonul cald și cel potrivit teraselor este încă departe.

Dacă până acum deschiderea teraselor avea loc după data de 1 mai, de această dată, odată cu intrarea în vigoare a legii antifumat, patronii de localuri se grăbesc să-și deschidă terasele pentru a nu-și pierde clienții.

„La această dată sunt înregistrate șapte solicitări pentru deschiderea teraselor situate pe domeniul public, adiacent unor spații comerciale, de la sfârșitul acestei săptămâni, până în 30 septembrie. Terasele pot avea un regim sezonier sau permanent și sunt autorizate conform Legii 50/1991, republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Manuela Ghiuruțan, purtător de cuvânt al Primăriei Zalău.

Potrivit sursei citate, printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2015 privind stabilirea impozitelor și taxelor pentru anul 2016, a tarifelor și chiriilor pentru administrarea bunurilor ce aparțin domeniului public și privat al municipiului Zalău, s-a stabilit că pentru terasele cu caracter permanent, chiriașul va achita 10% din chiria stabilită pentru perioada în care terasa nu funcționează, respectiv 1 octombrie — 1 mai.

„La cererea chiriașului și cu acordul proprietarului terenului, perioada de funcționare a terasei se va putea extinde și în afara intervalului 1 mai — 30 septembrie, în condițiile achitării și în această perioadă a cuantumului chiriei integrale. În 2015 s-a solicitat deschiderea teraselor începând cu data de 1 mai”, a adăugat sursa citată.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More