Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Legea antifumat va suferi modificări. „Spaţiul public închis” va fi redefinit

0 55

La un an şi jumătate de la aplicare, legea antifumat ar putea să fie modificată. Cel mai probabil se va întâmpla în sesiunea de toamnă a Parlamentului. Preşedintele Camerei Deputaţilor a cerut deja să fie identificate zonele în care se pot amenaja noile spaţii pentru aleşii fumători. Unele mai apropiate de birouri şi de sala de plen.

Actualul premier şi preşedintele executiv al PSD, dar şi fostul premier Sorin Grindeanu ori prefectul de Ilfov, sunt doar câţiva dintre politicienii care au încălcat legea şi au fumat în instituţiile în care lucrează. Alţii au căutat alternative: Eu am trecut pe alt tip de, din-acelea care sunt cu aburi”, declară Liviu Dragnea pentru Digi 24.

Variante au căutat şi patronii de localuri.

Închiderea teraselor cu pereţi de folie a fost soluţia pe care au găsit-o proprietarii de localuri. O găselniţă la limita legii pentru care unii dintre ei au şi plătit amenzi.

În Parlament nu s-au dat amenzi, dar ca să nu mai încalce aleşii legea, preşedintele Camerei Deputaţilor a dat alt ordin.

Liviu Dragnea: „Totuşi ar trebui să se amenajeze nişte locuri pentru fumat. Am vorbit cu secretariatul general totuşi să găsească, clădirea e foarte mare.”

Pentru asta e nevoie de modificarea legii. O propunere există deja.

Daniel Fenechiu, deputat PNL: „Mi-am dorit să existe anumite spaţii destinate exclusiv fumătorilor cred că până la sfârşitul anului vom avea o modificare a legii.”

Liberalul vrea ca spaţiul public închis să fie redefinit. Adică nu doi pereţi plus acoperiş, cum este în prezent, ci trei pereţi plus acoperiş.

Au fost aleşi care au contestat la CCR legea antifumat, dar judecătorii nu le-au dat dreptate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More